Wilbert de Graaff, RTR Holland:

Forse investering in nieuwe koeltrailers

Tholen – Het komende jaar investeert het trailerverhuurbedrijf RTR uit Barendrecht fors in de aanschaf van nieuwe koeltrailers voor haar wagenpark. Met de aanschaf van deze nieuwe trailers wordt de vloot niet alleen vernieuwd maar ook met 10% uitgebreid. Zo kunnen de klanten worden voorzien van de nieuwste generatie koeltrailers.

Frans, Christian en Wilbert de Graaff

Nieuwe snufjes
“Dit jaar hebben we al 90 nieuwe koeltrailers in ontvangst mogen nemen en de komende tijd komen er nog meer bij,” vertelt Wilbert de Graaff. “Op dit moment bestaat onze vloot uit 550 trailers. Wij vernieuwen onze vloot doorlopend. De laatste nieuwe serie koelmachines heeft ook een betere en zuinigere dieselmotor. Daarnaast zijn ze ook uitgerust met track-and-trace zodat de klant de locatie van de vracht kan volgen en is onder andere de temperatuur realtime te monitoren op afstand. We bieden deze mogelijkheid al langere tijd en we merken dat de vraag hiernaar aanzienlijk toeneemt. De steeds strengere regelgeving vanuit de overheid rond emissie speelt daarin een bijrol.”

Uitbreiding
“Niet alleen vernieuwen we de vloot maar breiden deze ook deels uit. Enerzijds omdat wij nieuwe klanten mogen bedienen, anderzijds zien wij bestaande klanten groeien in hun transportactiviteiten. Vooral onze klanten in de AGF zien wij groeien, maar ook een aantal klanten in bloemen, planten en vlees. Voor deze laatstgenoemde sector hebben wij ook hangwerk trailers in de vloot. Tevens breiden wij hier in uit. Onze klanten zijn actief in heel Europa en dus onze trailers ook. We zien bijvoorbeeld dat er veel klanten van ons op Duitsland en Italië rijden maar ook naar Spanje of Marokko. Groot-Brittannië blijft ook een belangrijke bestemming. De AGF lijkt momenteel nog weinig last te hebben van de dreigende Brexit. Het gaat goed in de markt en daar profiteren wij van als bedrijf.”

Met het oog op duurzaamheid
Meer sectoren maken momenteel gebruik van koeltransport. Daardoor is de vraag naar reefercontainers de afgelopen tijd fors toegenomen. Je zou denken dat een container veel veelzijdiger in gebruik is dan een trailer maar Wilbert spreekt dat tegen. “Het voordeel van een trailer ten opzichte van een reefercontainer is voornamelijk de flexibiliteit. Dat zouden de meesten waarschijnlijk niet verwachten maar als men een koeltrailer kan combineren met vormen van intermodaal transport zoals het spoor dan kan men veel makkelijker en sneller dit transport organiseren. Men rijdt de trailer op de wagons en men kan ze er heel makkelijk weer afhalen zonder dat er kranen nodig zijn om een container van een trein af te takelen. Spoortransport is momenteel even snel als op de weg. Met deze vorm van intermodaal transport kan het dus nog sneller. Intermodaal transport is in onze ogen ook noodzakelijk voor de langere afstanden. Niet alleen voor het terugdringen van de uitstoot en congesties op de Europese wegen maar ook door een groeiend tekort aan vrachtwagenchauffeurs. We zien bij enkele klanten ook dat ze meer handel en werk willen aannemen maar dat niet kunnen door een tekort aan personeel.”

Toekomst
Ook voor de verdere toekomst heeft RTR al plannen klaar liggen. “We willen in de toekomst onder andere onze vloot in Antwerpen gaan uitbreiden en zijn ook al bezig te kijken naar een volledig emissievrije koeltrailer. Daarnaast willen we ook kijken of we in de toekomst meer voor de winkeldistributie kunnen betekenen. Dit kan bijvoorbeeld met onze luxe trailers. Deze zijn uitgerust met een achterste stuuras waarmee men kan manoeuvreren in smalle straatjes. De trailers kunnen ook uitgerust worden met een dubbel compartiment voor zowel diepvries als verse producten die gekoeld moeten worden. Met de aanschaf van deze trailers maken we ons wagenpark ook diverser.”

Voor meer informatie:
Wilbert de Graaff
RTR Holland
Zuideinde 21
2991 LJ Barendrecht
Tel: 0180-745600
info@rtr-trailer.nl
www.rtr-trailer.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven