'Freedom' is thema Bloemencorso 2020

Het corsothema 2020 luidt ‘Freedom. Dit onthulde goochelaar Barry Olivier tijdens de jaarlijkse vrijwilligersmiddag van Stichting Bloemencorso Bollenstreek die plaatsvond op zaterdag 18 mei bij hospitality partner Hotels Van der Valk locatie Sassenheim.

“Het corsothema 2020 ‘Freedom’ sluit aan bij de viering van vijfenzeventig jaar vrijheid in Nederland” stelt corsovoorzitter Willem Heemskerk. “Het thema vijfenzeventig jaar vrijheid is zowel door het Nederlands Bureau voor Toerisme als het Nationaal Comité 4&5 mei centraal is gesteld. In het verlengde hiervan is het Nationale Programma ‘Vrijheid Verbindt’ opgesteld dat een reeks van activiteiten in dit kader bevat die zowel in 2019 als 2020 plaatsvinden en een breed palet aan doelgroepen zal aanspreken. Ieder van ons heeft een eigen beleving bij het woord vrijheid. Met ons corsothema ‘Freedom’ haken we daarop in, vanuit de wetenschap dat dit ook andere organisaties zal inspireren zich bij het corso aan te sluiten. Vanuit deze insteek heeft het corsobestuur gemeend dat de keuze van ‘Freedom’ als corsothema 2020 op het lijf geschreven is!”


Foto: Willem Krol

Tijdens de vrijwilligersmiddag maakte Willem Heemskerk eveneens als blijk van waardering een diepe buiging voor alle corsovrijwilligers. Terugblikkend op zijn eerste corsojaar zei hij het meest verrast te zijn door het grote enthousiasme en de enorme inspanningsbereidheid van de vele honderden vrijwilligers om het corso te doen slagen. “Alles liep als een geöliede machine. Dit heeft van het corso weer groot feest gemaakt waarvan een miljoenenpubliek heeft genoten.”

Tijdens de vrijwilligersmiddag werden tevens de winnaars van de Stekersprijs, Leo van der Zon Entertainmentprijs en 35 meter Chauffeursprijs bekend gemaakt en alle corsoprijzen uitgereikt. Prachtige hyacinten in brons, naar ontwerp van het bekende kunstenaarsechtpaar Frans en Truus van der Veld. De winnaars van de Stekersprijs waren Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem (1e prijs), Corsogroep KAVB Noordwijkerhout (2e prijs) en Popkoor Just For Fun uit De Zilk (3e prijs). De Leo van der Zon Entertainmentprijs ging naar de figuratie van de praalwagen Poppodium binnenstad Haarlem. Ter aanmoediging van het aaneengesloten en op tijd te rijden tijdens het corso wordt ook altijd een chauffeursprijs uitgereikt. Op dit gebied is dit voorjaar een topprestatie geleverd want overal kwam het corso op tijd. De 35 meter Chauffeursprijs ging verdiend naar Henk van de Vossen, chauffeur van de praalwagen MAX Maakt Mogelijk van Omroep MAX. Een extra prijs, de 1e speciale chauffeursprijs, ging naar Bob Immerzeel die voor het corso uit de tractor bestuurde waar vanaf het corso Changing World en crowdfunding ‘de Schooier’ werd aangekondigd. Ook de prijswinnaars van de luxe en bijzondere wagens en de mooiste praalwagen kregen hun prijs. De laatste ook de enorme wisselbokaal die Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem eo met luidt gejuich in ontvangst nam.

Het Bloemencorso van de Bollenstreek voorziet in een voorjaarsbloemenfeest van maar liefst vijf dagen: 22, 23, 24, 25 en 26 april. Alle bollengemeenten en bloemenstad
Haarlem zijn hier met tal van corso activiteiten bij betrokken. Het hoogtepunt is op zaterdag 25 april 2020 wanneer het corso van Noordwijk naar Haarlem zal rijden.

bron: Bloemencorso Bollenstreek


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven