Feel Green assortiment Decorum groeit

Vorig najaar presenteerde telersvereniging Decorum voor het eerst de duurzame Feel Green lijn op de TradeFair. Bij de lancering waren er enkele producten beschikbaar maar dat is ruim een half jaar na deze beurs wel anders. De range met producten breidt zich snel uit en op dit moment zijn er ruim 10 kwekers met zo’n 20 producten die leveren in Feel Green. Het assortiment breidt zich dit jaar nog verder uit.

Decorum kwekers die Feel Green aanbieden voldoen aan hoge duurzaamheidseisen en streven naar een zo laag mogelijke CO2 uitstoot. Zij zijn Global of MPS-Gap én MPS-SQ gecertificeerd waardoor aan strenge eisen op het gebied van o.a. product traceerbaarheid, hygiëne en sociale aspecten wordt voldaan. Feel Green producten zijn Product Proof, ze bevatten een transparant proces met betrekking tot de registratie van de juiste (biologische) gewasbescherming. De verpakking en het etiket zijn gemaakt van afbreekbare en hernieuwbare materialen. Zo wordt het gebruik van plastic geminimaliseerd. Alle Feel Green producten worden geleverd in een kartonnen tray of meermalig fust.

“Dat er steeds meer producten in Feel Green beschikbaar zijn, getuigt van een toenemende vraag naar duurzaam product. Decorum telers die in de toekomst ook Feel Green aanbieden, zullen het merk alleen maar versterken. Het is belangrijk dat we blijven door ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid en ons assortiment verder uitbreiden,” aldus Richard Scheffers van Richplant.

Als lid van het Floriculture Sustainable Initiative staat duurzaamheid hoog op de agenda van Decorum. De coöperatie heeft als ambitie om al haar leden minimaal MPS of GlobalGAP te laten certificeren en daarnaast ook een sociaal certificaat zoals MPS SQ te laten behalen.

Voor meer informatie
Decorum Company
World Horti Center
Europa 1
2672 ZX Naaldwijk
+31 174 633 587
E: info@decorumcompany.com
www.decorumcompany.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven