Fotoreportage: Royal Rose Exhibition in de arcades van het Koninklijk Kasteel van Warschau

Een snijrozen tentoonstelling in de Poolse hoofdstad Warschau heeft meer dan 50.000 bezoekers getrokken. In de Kubicki Arcades van het Koninklijk Kasteel konden meer dan 140 verschillende varieteiten bewonderd worden.

De laatste soortgelijke rozententoonstelling, die georganiseerd werd door de Polish Rose Society vond in 1999 plaats in Warschau. Twee decennia later was de stad tijdens de Royal Rose Exhibition (van 11 t/m 13 mei) voor even wederom het stralende middelpunt van de internationale rozenwereld. 

Bezoekers konden genieten van de mooiste rozen uit alle uithoeken van de wereld. Het grootste deel van de bloemen was afkomstig uit Nederland, Spanje, Duitsland, Italië, Ecuador, Kenia en Polen. Meer dan 140 verschillende varieteiten in de meest uiteenlopende kleuren, vormen en groottes en een selectie van bijzondere parfumrozen stonden op de bühne.

De ster van deze eerste editie van de Royal Rose Exhibition was de Avalanche+, een bloem die voornamelijk gebruikt wordt in verfijnde bloemstukken. 

Alle bloemstukken en speciale pronkstukken werden gemaakt door Zygmunt Sieradzan en meer dan 30 bloemisten van de Malgorzata Niska bloemistenschool. In totaal werden meer dan 20.000 rozen van 18 verschillende exposanten gebruikt. 

Ter gelegenheid van de Royal Rose Exhibition en de opening van de tuinen van het Royal Palace was er een vernissage waarop gasten getrakteerd werden op een aantal verrassingen. Zo werden ze begroeten door twee prachtige bloemenmeisjes gehuld in speciaal ontworpen Avalanche+ jurken. Later op de avond vond een heuze modeshow plaats.

De belangrijkste organisatoren van de tentoonstelling waren de Nederlandse ambassade in Polen en het Royal Palace van Warschau. De internationale verenging voor bloemisten Florint werd aangesteld als voornaamste sponsor. Andere sponsoren waren: Flower Expo Poland, het Zamoyski Museum in Kozłówka, de Polish Rose Breeders Association en de Polish Rose Association. Avalanche+, Bart Kwiaty en SIGMA International uit Polen. 

Ter promotie van de tentoonstelling werd een speciale website gelanceerd: SwiatRozy.pl. Deze is bedoeld als informatieplatform over rozen. Alle exposanten en de verschillende varianten die op de tentoonstelling te zien waren, zijn hier te vinden net als andere interessante informatie en tips over rozen. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven