Griffioen Wassenaar behaalt certificaat ‘On the way to PlanetProof’

Kom langs voor een potje ‘Griffioen-honing’

Kort na het behalen van de MPS-GAP certificering heeft kweker van vaste planten Griffoen Wassenaar ook het ‘On the way to PlanetProof’-certificaat behaald. “Door het registreren en monitoren van de bedrijfsprocessen via PlanetProof krijgen wij inzicht in onze procedures en kunnen wij deze voortdurend aanpassen”, zegt Arie Ravensbergen, teeltverantwoordelijke bij Griffioen Wassenaar.

In de teelten is het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum teruggebracht en vervangen door biologische alternatieven. Ziektegevoelige planten zitten niet meer in het assortiment. In de teelten voor planten in de openbare ruimte wordt geheel chemievrij gewerkt. Uitsluitend vasteplanten die de inheemse klimaatomstandigheden verdragen worden gebruikt.

Verder wordt er gebruik gemaakt van langzaam werkende meststoffen om de uitstoot van nutriënten zoveel mogelijk te beperken. Dankzij de teelt op lavavloeren is de (beperkte) uitstoot van nutriënten naar de ondergrond 0 procent.

Onkruid op de kwekerijen wordt bestreden met heet water. En planten voor openbaar groen worden al jarenlang zonder pot geleverd waarbij de kweekpotten worden hergebruikt. Deze zijn sowieso gemaakt van gerecycled consumentenplastic.

Een nauwe samenwerking is opgebouwd met de Bijenstichting, Nederland Zoemt en de Vlinderstichting. Zij hebben het gehele assortiment beoordeeld. Ook werkt men, middels bijenkasten die onlangs op de kwekerijen zijn geplaatst, aan de productie van eigen ‘Griffioen-honing’.

Arie Ravensbergen: “Door deze en nog vele andere maatregelen verduurzamen wij onze productie en blijven wij continu werken aan een betere leefomgeving”.

Voor meer informatie:
Griffoen Wassenaar
www.griffioenwassenaar.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven