Medewerkers Dekker Chrysanten Tanzania op stage naar Nederland

Zeven medewerkers van de vestigingen van Dekker Chrysanten in Tanzania komen binnenkort naar Nederland voor een werkbezoek van een week. De delegatie bestaat uit leidinggevend personeel, werkzaam op de drie verschillende productielocaties. In Hensbroek krijgen ze van 21 tot en met 25 mei de gelegenheid om hun kennis te verbreden.

Tanzania is voor Dekker Chrysanten een belangrijk internationaal knooppunt. Jaarlijks worden er meer dan 500 miljoen stekken vermeerderd. Dekker Chrysanten heeft er de beschikking over productielocaties in Moshi, Kili en Arusha, gelegen aan de voet van de Kilimanjaro. Het bedrijf vermeerdert er onder de naam Dekker Bruins.


Een van de zeven Tanzanianen, Michael Stephano

Op de drie bedrijven werken tussen de 800 en 900 medewerkers. Daarmee is Dekker in het gebied één van de grootste werkgevers. De bedrijven zijn vergaand verduurzaamd. Zo wordt bijvoorbeeld de kas verwarmd door een bioketel die wordt gestookt op het restafval van koffiebonen.

Wereldwijd investeren in personeel
De zeven medewerkers, die naar Nederland afreizen, hebben allen een verantwoordelijke functie. Leidinggevend personeel krijgt standaard Engelse les. Op eigen initiatief serveert Dekker ’s middags een lunch voor het voltallige personeel. Elke dag is er een verpleegkundige aanwezig, opgeleid in een ziekenhuis. Kinderen van medewerkers hebben de mogelijkheid om onderwijs te volgen.

De zeven medewerkers die in Nederland stage komen lopen zijn onder meer verantwoordelijk voor de MPS-GAP certificering, het plukken van de stekken, de beregening, de koelcellen en de techniek. Ook twee assistent farm managers maken de reis.

Het doel van de trip is niet alleen het verbreden van de kennis. "Het gaat om mensen die enorm gegroeid zijn binnen ons bedrijf en inmiddels van grote waarde zijn. We zien het daarom ook als een blijk van waardering richting de medewerkers. Iedere medewerker loopt mee op een afdeling die aansluit op zijn of haar functie. En natuurlijk laten we hen ook nog iets van Nederland zien", zegt Henk Jacobs, CEO bij Dekker Chrysanten.

Voor meer informatie:
Dekker Chrysanten
www.dekkerchrysanten.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven