Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Red Lands Roses over toekomst rozenexport op China

"Weinig directe vluchten staat groei in de weg"

De Chinese rozenteelt groeit en de kwaliteit wordt steeds beter, dus is er op termijn nog wel plaats voor importbloemen uit Kenia? Volgens Isabelle Henin Spindler, directeur van de Keniaanse rozenkwekerij Red Lands Roses, wel. Ze leveren nu al vijf jaar lang bloemen aan China en ondanks het feit dat de concurrentie van lokale bedrijven steeds groter wordt, blijft de vraag stijgen.

Isabelle Henin Spindler en Rita Wanjiku op de Hortiflorexpo IPM Shanghai 2019.

Trosrozen
De Chinese rozenteelt is over de laatste jaren flink gegroeid en verbeterd. Sinds de kweker vijf jaar geleden voor het eerst rozen naar China stuurde is die concurrentie toegenomen, weet Isabelle, maar volgens haar is deze nog steeds vrij klein. "Ze zijn niet echt bezig met het telen van trosrozen en zijn niet zo bekend met verschillende (kleur-)varieteiten. Wij zijn gespecialiseerd in het telen van een verscheidenheid aan types en kleuren trosrozen, wat ons een voorsprong geeft. Daarbij komt dat wij een hoge kwaliteit kunnen garanderen, wat zeer belangrijk is aangezien een importroos veel duurder is de een Chinese."

Geen directe vluchten
Toen ze zich voor het eerst op de Chinese markt begaven, moest Red Lands Roses, net als de meeste andere bedrijven, vooral taalproblemen en culturele drempels overwinnen. Nu staan ze echter voor een andere grote uitdaging: het optimaliseren van het transport. Isabelle is van mening dat het feit dat er nog geen directe vluchten zijn, de markt bemoeilijkt. "Het gebrek aan transportopties heeft invloed op ons concurrentievermogen, het vaasleven en de kwaliteit van het product en de mogelijkheid om bij bepaalde gelegenheden aan extra vraag te voldoen." Helaas ziet het er volgens haar niet uit dat dit in de nabije toekomst gaat veranderen. "Het grootste deel van de Chinese handel gaat nog altijd over zee."

Red Lands Roses nam enkele weken geleden voor de vierde keer deel aan de Hortiflorexpo IPM Shanghai. Hier ontmoeten ze nieuwe en bestaande klanten en kiezen in elke provincie één handelaar die hun producten mag verkopen. Deze strategie blijkt goed te werken en Isabelle ziet dan ook veel potentieel voor de toekomst. "China is een enorm land met een dito bevolking en dus verwacht ik dat wij hier in de komende jaren zeker nog zullen groeien."

Voor meer informatie: 
Red Lands Roses
Isabelle Henin Spindler
Email: gm@redlandsroses.co.ke 
www.redlandsroses.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven