"De Maculata is nog nooit in 6 cm geproduceerd"

Na de introductie van de Begonia Maculata, die ze van zaad produceren, heeft het Deense By Growers nu ook een 6 cm variant geïntroduceerd. "Ze zijn zeer populair en ook nieuw op de markt aangezien de Maculata nog nooit eerder in 6 cm geproduceerd is," zegt marketingmanager Colleen Soine.

Jesper Madsen bij de IPM Essen 2019 met de begonia's van 6 cm

“Alles dat tot nu toe populair was, was erg groot. Nu komen er ook maten op de markt die wat verfijnder zijn. Het kan best lastig zijn om een kleine versie van een plant te introduceren en daarom is een goede timing zeer belangrijk. Het is ons gelukt om de juiste kleur en kwaliteit bij de 6 cm variant te behouden." Maar telers hebben hoge verwachtingen van deze gestipte begonia. Net als de 12 cm is de 6 cm een product die strategisch zal worden gelanceerd. "Het is een exclusief product en zoals ik al zei is timing essentieel bij de lancering. We hebben nog geen hype van dit product gemaakt, maar we weten dat er veel interesse is."

Op dit moment voeren we veel proeven uit en tot nu toe zien we dat de plant duurzaam en erg mooi is. We zijn van plan om de productie in augustus te vergroten en begin volgend jaar zal de plant in volle productie zijn." De planten worden afgezet via directe verkoop.

Op de lokale plantenmarkt in maart 2018 was de Maculata een echte blikvanger.

Populair
Ondertussen gaat de verkoop van de 12 cm Begonia Maculata goed. “Je ziet deze plant steeds vaker en het wordt steeds populairder. Lange tijd waren de groene, tropische bladeren erg populair en nu zien we steeds vaker vlekken en stippen, de meer onregelmatige planten. Dat is waarom we denken dat deze Begonia een goed product zal zijn. De wijnrode kleur aan de achterkant zal opvallen en wanneer het licht in de juiste hoek van het blad terugkaatst, zien de stippen eruit als waterdruppels. De bijnaam van de plant is dan ook 'silver spot'.

Begoniafamilie 
Naast de Begonia Maculata worden ook nog andere planten geïntroduceerd, waaronder de Begonia Venosa Lambi – a retroplant die bekend staat om zijn wollige bladeren. Ook deze plant is beschikbaar in 6 en 12 cm. ”En we werken continu samen met telers om onze planten te vernieuwen en te cultiveren. We willen de best mogelijke kwaliteit bereiken en daarom is onze begoniaserie een geweldige manier om de buitenwereld te laten zien wat we kunnen." 

Voor meer informatie:
Nicolai Abildgaard
By Growers
+45 6595 1134
na@bygrowers.dk
www.bygrowers.dk

Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven