Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
donderdag 16 mei, Den Haag

Politieke partijen presenteren visie op land- en tuinbouw op Internationale plantendag 2019

Op donderdagavond 16 mei 2019 organiseren alle brancheorganisaties uit de land- en tuinbouw het EU land- en tuinbouwdebat. Negen politieke partijen presenteren hun visie over de land- en tuinbouw de komende vier jaar. Daarnaast gaan ze met elkaar in debat over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB), Handel, CRISPR-Cas, Kringlooplandbouw, Klimaat, Eiwit, Gewasbeschermingsmiddelen en de Nederlandse plantenkennispositie. 

Deelnemers aan het debat zijn: Annie Schreijer-Pierik(CDA), Derk Jan Eppink(FvD), Jasper Groen(GroenLinks), Jan Huitema(VVD), John Nederstigt(D66), Geert Ritsema(SP), Bert-Jan Ruissen(SGP), Marco van der Wel(PvdD) en Auke Zijlstra(PVV).

Het debat op donderdagavond vormt de start van een driedaags evenement in Den Haag en wordt geopend door wethouder Richard de Mos, samen met Attje Kuiken, voorzitter van de commissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in de Tweede Kamer.

Gedurende drie dagen worden er veel evenementen georganiseerd, waaronder ook een science battle en een masterclass voor biologiedocenten. Ook is het publiek welkom om een kijkje te nemen in de fascinerende kas. 

Het debat is vanavond live te volgen via: www.nieuweoogst.nu/live

bron: Plantum

Publicatiedatum: