Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kenia: Rift Valley Roses installeert 75 kWp zonnesysteem

Het Keniaanse bloementeeltbedrijf Rift Valley Roses heeft onlangs een zonnesysteem van 75 kWp in gebruik genomen. Het zonneproject zal jaarlijks tot 68 ton aan CO2-uitstoot besparen en de energierekening van het bedrijf flink verlagen. Zonnesystemen voor eigen gebruik zijn zeer geschikt om overdag aan de energiebehoefte van bloementeeltbedrijven te voldoen en worden steeds populairder in de sector. Het project is uitgevoerd door ecoligo, een Duits bedrijf met een dochteronderneming in Kenia.

De feestelijke ingebruikname van het systeem vond plaats op het 24 hectare grote bedrijf, dat is gelegen ten noorden van Naivasha. De aanwezige gasten kregen een rondleiding bij het systeem en de omliggende kassen. Meer dan 40 mensen waren aanwezig. Onder de sprekers waren Martin Baart, de directeur van ecoligo, Stuart Millar, de directeur van Rift Valley Roses, Valerie Leisten, projectmanager bij de Delegation of German Industry and Commerce in Kenia (AHK) en Mark Muinde, directeur bij Harmonic Systems, ecoligo’s installatie- en servicepartner voor het systeem.

De steeds hogere energieprijzen vormen een grote uitdaging voor veel bedrijven in Kenia. Betaalbare zonne-energie is een goed alternatief, hoewel voor zonnesystemen vaak hoge betalingen vooraf moeten worden gedaan en er geen geschikte financieringsmogelijkheden beschikbaar zijn. ecoligo biedt echter een volledig gefinancierde 'zonne-energie als een dienst'-oplossing, waarbij ze de systemen in samenwerking met lokale partners beheren om snel onderhoud te kunnen uitvoeren en een probleemloze, betaalbare en groene energiebron te kunnen garanderen.

ecoligo’s zonne-energieprojecten worden gefinancierd via het crowdinvesting platform www.ecoligo.investments, en Rift Valley Roses is één van de vijf bloemenbedrijven in het gebied rond Naivasha en Thika die hun voordeel kunnen doen met de zonnesystemen die zijn gefinancierd door private investeerders. Volgens de eigenaar van Rift Valley Roses, Stuart Millar, is de progressieve aard van het project in lijn met de kernwaarden van zijn bedrijf.

“De groei van ons bedrijf wordt 'Tukuza' genoemd. Hier omheen hebben we een werkomgeving gecreëerd waar communicatie de fundamentele basis is. De term 'Tukuza' komt uit het Swahili en betekent iets als 'we kunnen het altijd beter doen'. We zijn ervan overtuigd dat het gebruik van zonne-energie één manier is om het beter te doen en dit helpt ons om het milieu in Kenia te ondersteunen."

Martin Baart, de directeur van ecoligo: "Toen ik in 2013 samen met de medeoprichter van ecoligo, Markus, in Kenia werkte leerden we meer over de grote rol van bloementeeltbedrijven in de Keniaanse economie. We waren enthousiast over de Keniaanse markt voor zonne-energie en we waren ervan overtuigd dat bloementeeltbedrijven de ideale klanten zouden zijn: betrouwbare, succesvolle bedrijven die een positieve impact op de lokale economie en gemeenschap hebben, en die manieren moeten vinden om hun hoge energiekosten te verlagen." 

Het project is onderdeel van het International Climate Initiative (IKI). Het ministerie van Milieu, Natuurbescherming, Bouw en Nucleaire veiligheid (BMUB) steunt dit initiatief door een idee dat is aangenomen door de Duitse Bondsdag. 

Voor meer informatie:
Ecoligo
ecoligo.com

 

 

Rift Valley Roses
www.riftvalleyroses.com

Publicatiedatum: