Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Profytodsd Tulpenfestival trekt 97.000 bezoekers

Ook dit jaar heeft het Profytodsd Tulpenfestival weer veel toeristen naar de Noordoostpolder weten te trekken. Uit alle windstreken kwamen ze naar de polder voor de uitgestrekte bloeiende tulpenvelden en de vele activiteiten langs de route. In totaal heeft men 97.000 bezoekers mogen verwelkomen, waarbij opvallend veel buitenlandse toeristen het Tulpenfestival hebben bezocht. Mede door het mooie weer was het in het Paasweekend, het eerste weekend van het Tulpenfestival, topdrukte op de Van Staveren autoroute en bij de activiteiten op en rondom het Tulpenbelevingsveld.

Veel bekijks bij de (nieuwe) activiteiten
De verschillende commissies hebben dit jaar voor veel leuke nieuwe activiteiten gezorgd. Een van de nieuwe activiteiten was een ballonvaart over de tulpen. Deze activiteit leverde veel (internationale) belangstelling op. Ook de tulpenbingo, de fotoworkshop, de taartenbakwedstrijd en de fietsenverhuur waren zeer in trek bij de bezoekers van het festival. Voor de mozaïeken in de dorpen was er dit jaar een routekaart gemaakt, zodat geïnteresseerden geen enkel mozaïek konden missen. Bezoekers kwamen ook speciaal voor deze route naar de Noordoostpolder. De traditionele activiteiten van het Profytodsd Tulpenfestival zoals de koetsentocht, de wandelroute van AVNOP, de belevingsweekenden, de open dag van Ontmoet het Platteland, de fototentoonstelling, Kunst tussen de tulpen, de helikoptervluchten en de Level One 11-dorpen Steptocht waren wederom succesvol.

Tevreden terugblik op het Tulpenfestival
De organisatie kijkt met grote tevredenheid terug op het Tulpenfestival. De grote groep vrijwilligers, die het Tulpenfestival mogelijk maken, hebben keihard gewerkt om weer wat moois neer te zetten en dat is zeker gelukt! Door de grote interesse van nationale en internationale pers wordt het Tulpenfestival steeds drukker bezocht. Dit jaar heeft de organisatie extra middelen ingezet om het verkeer zoveel mogelijk in goede banen te leiden en de toeristen te informeren en te begeleiden tijdens hun bezoek aan het Tulpenfestival zodat iedereen er plezier aan kan beleven.

bron: tulpenfestival.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven