Alex van Wayenburg

Feestelijke doop van Sunsation Sunflower ter ere van de oprichter van 70-jarige Nationale Vereniging de Zonnebloem

Op 13 mei doopt Zonnebloem Ambassadeur Anita Witzier in De Keukenhof de Sunsation Yellow Multi. In aanwezigheid van 250 vrijwilligers en deelnemers krijgt de grootbloemige pot- en perkplant de naam van de oprichter van de Zonnebloem: Alex van Wayenburg.

Sunsation Sunflower
Sunsation de potzonnebloem van veredelaar en zadenleverancier Evanthia is een unieke grootbloemige zonnige pot- en perkplant met een zeer goede houdbaarheid. In het grootste bloemenpark van Nederland is Sunsation Sunflower te bewonderen met haar verschillende opvallende varianten. Nieuw in de Sunsation serie is Yellow Multi. Deze variant sluit goed aan op het Keukenhof thema van 2019: Flower Power. De Yellow Multi is een rasechte ‘Flower Power’ zonnebloem met een krachtige fel gele kleur en meerdere bloemknoppen.

Alex van Wayenburg
Sjaak Buijs, voorzitter van het collectief Sunsation Sunflower, legt uit waarom gekozen is voor Alex van Wayenburg: “KRO radiomaker en -presentator Alex van Wayenburg had een ideaal: een samenleving waarin mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. Hij verzorgde het programma ‘Radioziekenbezoek De Zonnebloem’. Dat ideaal was zo aansprekend dat op 17 januari 1949 Nationale Vereniging de Zonnebloem werd opgericht. Overal in het land ontstonden plaatselijke comités die regelmatig bezoeken en diverse andere activiteiten verzorgen. Inmiddels verrijkt Nationale Vereniging de Zonnebloem de levens van 113.000 mensen met een lichamelijke beperking. Al zeventig jaar maakt de vereniging bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk. Maar liefst 38.000 vrijwilligers zijn actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad van Nederland. Een geweldige verenging die wij als telerscollectief een warm hart toedragen”.

Sunsation actie voor De Zonnebloem
Evanthia heeft samen met de twaalf Sunsation kwekers van zonnebloemen in pot, landelijk een schitterende actie op touw gezet. Het streven is 100.000 zonnebloemen te verkopen. Van elk verkochte bloem gaat één euro naar de vrijwilligersorganisatie de Zonnebloem, zodat zij nog meer mooie uitjes kunnen organiseren. De potzonnebloemen zijn ook online te koop via www.shop.zonnebloem.nl.

De Keukenhof
En waarom op de Keukenhof? Sjaak Buijs: “De Keukenhof verbindt al 70 jaar bloemen en mensen uit de hele wereld en ondersteunt ook goede doelen, waaronder de Nationale Zonnebloemvereniging die dit jaar tevens haar 70ste jubileum viert. De Keukenhof was een van de eerste vrijetijdslocaties die deelgenomen hebben aan het project Onbeperkt Eropuit, waarin speciaal aandacht is voor toegankelijkheid voor mensen met een lichamelijke beperking. Al met al een geweldige locatie om deze doop te organiseren”.


Voor meer informatie:
Sunsation Sunflower
T: +31 (0) 174 71 51 00
E: info@sunsationsunflower.nl
www.sunsationsunflower.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven