Syngenta Nederland coacht studenten van Wageningen University & Research

Als partner van de eerste editie van de WUR Student Challenge, helpen experts van Syngenta Nederland (waaronder Syngenta Flowers) studenten met het uitwerken van innovatieve ideeën voor uitdagingen binnen de agrarische sector. Het thema van de WUR Student Challenge is ‘rethink protein’ oftewel "hoe kunnen we 9 miljard mensen voeden met gezonde, duurzame en betaalbare proteïne?

"Dit geweldige project van Wageningen University & Research (WUR)  biedt toptalenten uit de sector de gelegenheid om zelf ideeën te ontwikkelen," aldus Ward Clevers van Syngenta Flowers. "Als sommige van de ideeën goed bij Syngenta passen, zullen wij deze studenten gaan coachen."

 

(Crop Planner, Syngenta Vegetable seeds), Remco Peerdeman (R&D Project Lead, Syngenta Flowers) en Ward Clevers (Program Manager, Syngenta Flowers)

Syngenta is een van zestien bedrijven die studenten ondersteunen bij de verdere uitwerking van hun plan. Afhankelijk van het idee wordt gekeken welke van de deelnemende bedrijven de beste ondersteuning kan bieden. En hoewel de plannen van de studenten sterk van elkaar verschillen, hebben ze allemaal één gemeenschappelijk doel. Ward: "De studenten zoeken voornamelijk naar innovatieve manieren om proteïnes te maken en gebruiken."

"Er lopen momenteel 56 projecten waarvan we met een derde ook echt aan de slag kunnen," zegt Ward. "Een voorbeeld van een project is het vinden van manieren om de hoeveelheid en kwaliteit van proteïnes in rijst te verhogen met behulp van verschillende technieken."

De WUR Student Challenge is een internationale wedstrijd georganiseerd door Wageningen University & Research (WUR). Tijdens de challenge wordt er veel research gedaan op het gebied van landbouw, milieu, ecologie en bosbouw. Syngenta Flowers heeft de kennis en expertise door specifieke veredeling en technologie, net als Syngenta Vegetables en Crop Protection. "We willen onze kennis delen met de studenten. Samen met Remco Peerdeman en Remco van den Berg, koppel ik projecten aan experts binnen Syngenta zodat ze de juiste informatie krijgen om verder te gaan en hun projecten naar een hoger niveau te tillen."

Nu de projecten bekend zijn, zal Syngenta beginnen samen te werken met de studenten. "We zullen groepen gaan coachen, we gaan er alles aan doen om te zorgen dat de projecten de finale halen en zullen winnen!"

De 20 beste ideeën zullen op 2 juni bekendgemaakt worden. De finale van de WUR Student Challenge vindt plaats op 27 juni. 

Meer informatie vindt u op de website van Syngenta Flowers: www.syngentaflowers.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven