Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
op zoek naar schone Pythium-killer

GreenFibre houtvezel mogelijk groene vervanger van Fenomenal

Onlangs heeft Klasmann-Deilmann een proef door Proeftuin Zwaagdijk laten uitvoeren om inzicht te krijgen in het effect van het toevoegen van GreenFibre houtvezel aan substraten op de weerbaarheid tegen Pythium. 

Pythium is een wortelziekte die tijdens de broeierij van tulpen veel schade kan veroorzaken. Afhankelijk van de mate van aantasting blijft de groei van de planten achter. Bij een zeer zware aantasting blijven de planten kort en komen niet of slecht in bloei.

De ziekte werd tot op heden bestreden met Fenomenal, een middel op basis van de werkzame stoffen fenamidone en fosetyl-aluminium, maar de toelating daarvan komt dit jaar te vervallen.

De huidige proef heeft nog niet direct tot een oplossing geleid, maar wordt door Klasmann-Deilmann gezien als een start naar een ‘groene’ oplossing voor Fenomenal. Deze ‘groene’ oplossing is een substraatrecept dat minder vatbaar is voor ziekteverwekkers en de groeiomstandigheden optimaliseert zodat je geen of minder chemische middelen nodig hebt. Volgens een woordvoerder van Klasmann Deilmann geven de eerste resultaten aan dat een betere fysische samenstelling van de potgrond de weerbaarheid tegen Pythium verhoogt. 

Voor meer informatie:
Klasmann-Deilmann
Klasmann Deilmann Benelux
Nieuwe Waterwegstraat 34 
3115 HE Schiedam
www.klasmann-deilmann.com

 

Klasmann-Deilmann is een wereldwijde leverancier van organische substraten, grondstoffen en Growcoon pluggen.  Het bedrijf beschikt over eigen gecertificeerde veenderijen en moderne productielocaties voor alternatieve grondstoffen. Alle substraten worden geproduceerd in overeenstemming met de richtlijnen van de RHP,  ’s werelds strengste kwaliteitsnormen voor de substraatindustrie.

Publicatiedatum: