Ecuador: Rozenbedrijven krijgen prijs voor sociale verantwoordelijkheid

De bedrijven BellaRosa en Rose Connection hebben een prijs gewonnen voor hun activiteiten in de sierteeltsector, in de categorie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (Human Transcendence). De prijs werd uitgereikt door de Nationale Vereniging van Bloemproducenten en -Exporteurs van Ecuador Expoflores tijdens het evenement "FlorEcuador 2019" dat in april van dit jaar plaatsvond.

Om in aanmerking komen voor deze prijs, hadden de bedrijven hun project "OHSAS 18001" voorgedragen. Dit is een project, in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, dat ten gunste komt van het welzijn van hun medewerkers.

Beide bedrijven zijn gevestigd in Tabacundo en zijn respectievelijk 23 en 18 jaar actief op de internationale mark. Een groot deel van het succes en de groei is te danken aan de betrokkenheid bij hun mensen, dat tot uitdrukking komt in hun dagelijkse activiteiten.

Ontwikkeling van het project
"In 2011 werd "Sistema de Gestión Ecuador" opgestart, met zijn wettelijke compliancedocument CD.333 SART (Sistema de Auditoras de Riesgos del Trabajo - werkrisico auditsysteem). Om die reden nemen onze bedrijven die wettelijke richtlijnen aan, gaan ze verder met het management op dit gebied en werken ze aan de bewustmaking van alle mensen die betrokken zijn bij de activiteiten van de bedrijven. Na drie jaar in de preventietak gewerkt te hebben, werd in 2014 de Arbo-afdeling geconsolideerd, bestaand uit een team van bevoegde en professionals van een hoog niveau (arbo-chef, bedrijfsarts, verpleegkundige, fysiotherapeut en assistent van bedrijfsveiligheid, gezondheid en milieu) om maximale relevantie voor dit management en een cyclus van continue verbetering te creëren.

"Hoewel 'SART' werd ingetrokken in 2016, besloten onze bedrijven om de lijn van de ontwikkeling van de arbomanagementsystemen voort te zetten om een sterker alternatief op dit gebied te vinden. Daarom is de implementatie van het OHSAS 18001-systeem van start gegaan, wat een internationale standaard voor arbomanagementsystemen is. Dit systeem wordt door organisaties met hoge standaarden gebruikt om optimale prestaties te bereiken, risico's te beheersen, de betrokkenheid van het bestuur te waarborgen en alle voorgenomen doelstellingen te behalen."

"Na twee jaar hard gewerkt te hebben aan de implementatie van het managementsysteem, hebben Bella Rosa en Rose Connection hun certificaten respectievelijk in augustus en oktober 2018 verkregen, van de internationale certificeerder Bureau Veritas. Met deze certificering gaan de bedrijven uitdagingen aan om het management van gezondheid en veiligheid op het werk voortdurend te verbeteren, en werken ze aan de doelstelling om arbeidsongevallen en -doden te verminderen. De betrokkenheid kan in een zin worden samengevat: "Activiteiten kunnen veranderen, risico's kunnen verschillen, maar preventie moet een motto zijn dat moet worden onderhouden", aldus Soledad Araujo.

Dit project is een voorbeeld van hoeveel waarde mensen hechten aan onze bedrijven en de huidige en toekomstige maatschappij. "Op deze manier proberen we onze bedrijven op één lijn te brengen, een van de doelstellingen die werden geformuleerd tijdens de conferentie van de Verenigde Naties over duurzame ontwikkeling, die werd gehouden op 27 september 2015 in New York. Deze doelstelling manifesteert zich als een gemeenschappelijke en universele afspraak "om een ​​gezond leven te garanderen en welzijn voor mensen van alle leeftijden te bevorderen."

Voor meer informatie:
BellaRosa and Rose Connection
www.bellarosa.com
www.roseconnection.ec


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven