Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aad Verkade, Pritec Techniek en Montage:

"Meer tuinders nemen preventiemaatregelen"

Tholen - ToBRFV in de tomaten en paprika’s, ralstonia in de rozen: de ziektedruk neemt toe. Zeker als er nog geen manieren zijn gevonden om het virus in de kiem te smoren, is het van groot belang om het risico op besmetting zo veel mogelijk te beperken.

Handen en voeten desinfecteren
Daarom plaatsen tuinders tegenwoordig steeds vaker een zogenaamde Hygiënestraat bij de ingang van de kas. Zomaar in en uitlopen is er dan niet bij. Bij binnenkomst stuit je op een toegangspoortje die alleen opengaat als je beide handen in een dompelbad met desinfectiemiddelen hebt gedaan. Als het poortje open zwaait, loop je over een mat met desinfectiemiddel heen, zodat je benen en voeten ook ontsmet zijn.

Focus op preventie
Aad Verkade van Pritec Techniek en Montage levert de hygiënestraten al ruim tien jaar. Hij ziet dat die preventie over de jaren heen van toenemend belang is geworden. “Meer tuinders nemen preventiemaatregelen, want als het mis gaat, gaat het ook goed mis. Ten opzichte van de schade die een virus met zich meebrengt, is de aanschaf van een Hygiënestraat peanuts.”

De Hygiënestraten van Pritec worden niet alleen veelvuldig aangeschaft voor de Nederlandse teler, ze gaan ook de grens over. Aad: “Bij sommige bedrijven moet er een aanpassing gemaakt worden waardoor je alleen via de Hygiënestraat de kas kunt betreden en er niet met een omweg omheen kunt lopen.”

Voor meer informatie:
Pritec Techniek en Montage
Kijckerweg 120
2678AG De Lier
0174 - 51 35 71
info@pritec.nl
www.pritec.nl