PanAmerican Seed presenteert nieuw assortiment op Spring Trials

Afgelopen week organiseerde PanAmerican Seed haar jaarlijkse Spring Trials in Venhuizen. Klanten konden tijdens deze week de 'Trials' bezoeken om alle nieuwe introducties van dit jaar te bekijken en een inkijkje te krijgen in wat er de komende jaren staat te gebeuren. PanAmerican Seed liet ook een proef van hun onlangs geïntroduceerde Impatiens Beacon Series zien, die zeer resistent is tegen valse meeldauw. Beacon heeft dezelfde plantstructuur, bloeitijd, bloemgrootte en teelt als traditionele Impatiens variëteiten, zoals de Super Elfin.

Uit de algemene reacties bleek dat bezoekers speciale belangstelling hadden voor de volgende producten:


Campanula Campanella Lavender

De nieuwe Campanula serie, Campanula Campanella, heeft groter bloeiende bloemen en vult de pot beter, doordat de planten in deze serie ook meer bloemen hebben. De krachtigere planten zijn geschikt voor grotere potten. Campanella is verkrijgbaar in drie prachtige en trendy kleuren: roze, blauw en de unieke lavendelkleur.


Links: Lavandula Bandera Deep Purple, rechts: Deep Rose

De Lavandula Bandera serie is de eerste lavendula stoechas serie van professionele zaadkwaliteit die vergelijkbaar is met vegetatieve variëteiten. De compacte tot middelgrote groei biedt een goede vertakking en uniformiteit, waardoor potten van 10 tot 18 cm gemakkelijk gevuld kunnen worden. De plant bloeit bovenop rijkelijk, met een goede secundaire bloei die over de eerste bloemen uit de eerste bloeiperiode heen groeien. Het is een zelfreinigende serie met een lange bloeiperiode en de planten behouden hun dichte, bolle vorm zonder dat je open plekken krijgt.

Dit jaar zijn er twee kleuren toegevoegd aan de Bandera serie: Deep Rose en Deep Purple. Deze variëteiten vullen de serie aan en hebben dezelfde levendige kleuren als de vegetatieve variëteiten. Daarnaast heeft de Bandera Deep Rose 'de sterkste roze kleur van zaad op de markt'. Bovendien hebben zowel de Deep Rose als de Deep Purple een gewoonte en timing die perfect passen bij de rest van de Bandera serie.


Links de proef met de Impatiens Beacon, rechts Salvia Salvatore Blue

Salvatore Blue is een aantrekkelijk uitziende Salvia met een premium uitstraling en het heeft de grootste stelen en de diepst gekleurde bloemkelk van de Salvia nemorosa die met zaden zijn geteeld. De Salvatore Blue is krachtiger dan de New Dimension Blue van PanAmerican Seed, wat geschikter maakt voor potten van 15 cm. Bovendien heeft de variëteit opvallende zwarte stelen op goed vertakte planten. Salvatore Blue is ideaal voor de jaarlijkse en overwinterende productie en het is mogelijk om de variëteit op tijd te laten bloeien voor de vroege lente door middel van een daglengte van 10 uur. Dit was voorheen alleen mogelijk met vegetatieve variëteiten.


Calibrachoa Kabloom Orange

PanAmerican Seed heeft de Calibrachoa Kabloom serie uitgebreid met zes nieuw kleuren en één verbeterde variëteit, waardoor de gehele serie nu in totaal in negen prachtige kleuren beschikbaar is. Alle Calibrachoa variëteiten worden nu geleverd als Precision Multi-Pellets. Deze verbeterde zaadvorm biedt een betrouwbare plugproductie, met uniforme kwaliteit in plugtrays en een verbeterde vulgraad, wat resulteert in een uitstekend presenterend product.

Kabloom is de eerste calibrachoa van zaad en dit zorgt ervoor dat u kunt plannen op basis van uw behoeften en niet op basis van de beschikbaarheid van de stekken. En het beste van alles is, dat wanneer ze zij aan zij met vegetatieve variëteiten worden geteeld, het verschil niet te zien is. De nieuwe kleuren in de serie zijn blauw, kers, koraal, lichtroze, oranje en roze en de al bestaande witte variëteit is verbeterd.


Zinnia Zesty

Als laatste kon ook de Zinnia Zesty serie op veel aandacht rekenen. Zesty heeft volledig dubbele bloemen en een uitstekende uitstraling voor in een tuin. Het produceert het hele seizoen lang heldere kleuren. Alle kleuren zijn zeer indrukwekkend in poten, gemixte combinaties en borders. Daarnaast is Zinnia Zesty is onweerstaanbaar voor bestuivende insecten. De variëteit is beschikbaar in vijf kleuren: fuchsia, roze, paars, felrood, wit en een mix.

Om de volledige lijst met nieuwe variëteiten voor 2020 te bekijken, ga naar: www.panamseed.com/newvarieties Als je deze en nog veel meer nieuwe en bestaande variëteiten van PanAmerican Seed wilt bekijken, bezoek dan hun FlowerTrials, die van 11 t/m 14 juni plaatsvinden in Rijsenhout.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven