Philippe Villepontoux, Microflor

"Veel potentieel en ambitie bij phalaenopsis kwekers in Midden- en Zuid-Amerika"

Microflor heeft grootse groeiplannen voor 2019. Daarbij richt het bedrijf zich de pijlen onder meer op Midden- en Zuid-Amerika, waar phalaenopsis kwekers volop inzetten op kwaliteit en kwantiteit.Hiertoe trok International Sales Manager Philippe Villepontoux in februari twee weken naar Mexico en Brazilië. Hij bezocht een twintigtal kwekerijen en ging zijn oor te luisteren leggen bij Latijns-Amerikaanse kwekers van orchideeën. Zijn indruk van de regio: veel potentieel en ambitie, wat een kruisbestuiving aantrekkelijk maakt.

Markten met groeipotentieel
Mexico is nog maar recent bezig met professioneel orchideeën te kweken, Brazilië staat al een stuk verder. Toch wisten ze Philippe te verbazen: “Laat je niet misleiden: deze markten bevinden zich misschien nog in een vroeg stadium, maar gaan met rasse schreden vooruit. Ik was onder de indruk van het niveau van de kwekers en de kwaliteit en de kwantiteit van hun producten. Uit deze samenwerking kunnen ongetwijfeld heel wat nieuwe en spannende opportuniteiten vloeien.”

Vooruit helpen
Microflor wil de Mexicaanse en Braziliaanse collega’s helpen verder door te breken. Volgens Philippe kan de veredelaar op drie verschillende vlakken het verschil maken: met het assortiment met kwaliteit en dankzij de eigen ervaring en expertise.

Voor meer informatie:
Microflor
Lichtelarestraat 87
9080 Lochristi
+32 9 326 82 80
+32 9 326 82 80
E: info@microflor.be
www.microflor.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven