Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Floramite

Spint bestrijden maar wel goed raken

Hoe pak je spint aan met een steeds kleiner middelenpakket? En als er bovendien steeds meer bovenwettelijke eisen van klanten zijn over residu? Floramite, is het antwoord dat ze bij Arysta LifeScience dan geven. "Floramite is een prima keuze voor spintbestrijding in siergewassen, boomkwekerijgewassen, groenten en aardbeien. Het is veilig voor beneficials, dus het past goed in geïntegreerde systemen. Daarnaast is Floramite zeer veilig voor het gewas."

Hoe Floramite toe te passen?
Bereid de bespuiting altijd goed voor, zeker onder ongunstige omstandigheden zoals hitte. Goede gewasbedekking en waterkwaliteit zijn de ingrediënten voor een succesvolle spintbestrijding. Daarnaast is het belangrijk om Floramite zo snel mogelijk na het aanmaken van de tankmix toe te passen.

Optimale gewasbedekking
Floramite pakt spint in alle stadia aan. Daarvoor moet de spuitvloeistof wel rechtstreeks in aanraking komen met de mijten, want het is een contactmiddel. Het gewas goed raken is dan belangrijk. "Werk met een optimale spuitdruk, de juiste doppen en een fijne druppel. Hang bijvoorbeeld watergevoelig filterpapier in het gewas om dit te controleren."

Met de superuitvloeier Silwet Gold bereikt de spuitvloeistof ook de allerlastigste plekken in het gewas. Jesper Tas, Crop Manager bij Arysta LifeScience, geeft aan: “In spintbestrijding zien we dat Silwet Gold altijd een goede meerwaarde geeft in combinatie met Floramite, maar ook met andere spintmiddelen. Je kunt uitgaan van 5 tot 10 procent meer werking van het middel.”

Even geduld
Het duurt even voordat de effecten van een bespuiting met Floramite zichtbaar worden:
•    Na 3 tot 10 uur: eerste effect, hyperactiviteit of verlamming
•    Na 1 tot 2 dagen: de spint stopt met eten en lopen
•    Na 3 tot 4 dagen: sterfte

Houd hier rekening mee bij het scouten en beoordelen van de bespuiting, adviseert Arysta. "Lees voor toepassing het etiket en volg de aanbevelingen nauwkeurig op om resistentieontwikkeling te voorkomen." 

Voor meer informatie:
Arysta LifeScience
www.arysta.nl
info@arysta.nl  

Publicatiedatum: