Fresco Flowers doet kartonnen kraag ‘in de ban’

Op jaarbasis 62.000kg karton besparen

Het lijkt bijna een standaard te worden, de kartonnen kragen op het fust 577 bij grootbloemige roos. Waar het ooit als productbescherming is ingezet, heeft het inmiddels in veel gevallen ook een marketingfunctie.  

Volgens Fresco Flowers is het niet meer van deze tijd om dergelijke volumes kartonafval – wat over het algemeen slechts eenmalig wordt gebruikt - de keten in te brengen en zijn we hierin doorgeslagen. Uit eerder onderzoek onder een flink aantal kopers bleek dat men de kraag weliswaar een toevoeging vindt als het gaat om bescherming en presentatie, maar opvallend is ook dat ca. 50% van de kragen ná aankoop meteen van het fust wordt verwijderd alvorens de producten verder de keten in worden gestuurd. Daarnaast draagt het bij tot een betere fust en karbelading.

Er is de afgelopen weken binnen Fresco Flowers dan ook kritisch naar de verschillende producten gekeken zonder concessies te doen aan kwaliteit, maar met als doel een stuk bewustwording. Resultaat is dat het kragen-gebruik met 85% is gereduceerd. Dit heeft al geleid tot de eerste positieve reacties uit de handel.

Naast kostenbesparing, voor zowel kopers als onze kwekers, komt deze reductie neer op omgerekend 62.000kg karton wat op jaarbasis aan afval bespaard gaat worden.

Hiermee is een eerste goede stap gezet, maar als het gaat om duurzaamheid zullen we de komende jaren nog meer uitdagingen krijgen qua verpakkingsmateriaal in de sierteeltsector.


Voor meer informatie:
Fresco Flowers
E: info@frescoflowers.nl
www.frescoflowers.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven