2.898 beoordelingen op Telefoonboek.nl

Consument beoordeelt bloemist met 8,2

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is er een lichte daling in het aantal bloemisten in Nederland. In het jaar 2007 waren er nog 4.145 vestigingen, anno 2018 waren er nog maar 3.550 over. Desondanks is de omzet na een aantal moeilijke jaren in 2016 weer gestegen. Vooral jongeren weten de weg naar de bloemenwinkel te vinden, zij komen daar voornamelijk om een plant te kopen. Voor bloemen en planten kunnen consumenten ook terecht bij supermarkten. Een bloemist moet daarom hard werken om de klant voor zich te winnen. Bieden de bloemisten genoeg kwaliteit en service? Places Nieuws heeft uitgezocht hoe bloemisten beoordeeld worden door klanten. 

Onderzoek
Telefoonboek.nl is een online bedrijvengids waar bezoekers naast het vinden van bedrijfsinformatie een beoordeling kunnen achterlaten. In totaal zijn er 2.898 beoordelingen gegeven voor bloemisten in Nederland. Daarn waren er 1.159 voldoende en 290 onvoldoende. Gemiddeld scoren bloemisten een 8,2. 

Positieve beoordelingen
Veruit de meeste klanten zijn zeer tevreden over hun bloemist. Het gemiddelde cijfer van de voldoendes is dan ook een 9,5. Klanten zijn erg tevreden over de goede service, verse en kwalitatief goede bloemen, leuk personeel en een mooi ingerichte winkel. 

Negatieve beoordelingen
Het gemiddelde cijfer van de onvoldoendes is dan weer erg laag: een 2,8. Klanten zijn ontevreden als het personeel onvriendelijk is, als de bloemen maar 2 of 3 dagen goed blijven en als de bloemist telefonisch onbereikbaar is. 

Topscore
Bloemist Bloem met Stijl uit Eerbeek mag op basis van verschillende positieve klantervaringen in het zonnetje gezet worden. Deze bloemist heeft maar liefst 13 beoordelingen met een 10 ontvangen. Klanten complimenteren de vakkundige eigenaresse en de mooie bloemstukjes die goed geprijsd zijn. 

bron: places.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven