Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
René Eikelenboom, Arcadia Chrysanten, over ervaringen met Alar

“Chrysant moet geen gerbera worden”

René Eikelenboom is mede-eigenaar van Arcadia en teelt samen met zijn partners op vijf locaties in Nederland pluischrysanten. Een zesde locatie is inmiddels in aanbouw en de gezamenlijke productie bedraagt 50 miljoen takken per jaar. In onderstaande vertelt René vertelt over zijn ervaringen met de remstof Alar.

Groei onder controle
“Tot een jaar geleden hebben we altijd Alar 64 gebruikt en sinds één jaar gebruiken we met succes Alar 85”, zo vertelt René in de kas in De Kwakel waar hij eindverantwoordelijke is. De keuze om met Alar te remmen, stamt uit het verleden. “We hebben goede ervaringen met Alar. We kunnen lezen en schrijven met het product en het doet altijd wat wij willen en verwachten. Door de verscheidenheid aan rassen is het heel prettig dat Alar ervoor zorgt dat het gewas uniform reageert op een behandeling. Soms staat het gewas net iets te groeizaam en na een Alar bespuiting kleurt het weer mooi donkergroen”, aldus de sierteler.

“Elk ras heeft een eigen behoefte aan een remstof en we maken een duidelijk plan om de rembehoefte zo goed mogelijk in te vullen. Het is belangrijk om al in een vrij jong stadium te gaan beginnen met remmen om zo de internodiën lengte over de hele bloemsteel zo uniform mogelijk te krijgen en af te sluiten met de bloemkop dicht op het laatste bladpaar. Het mag geen gerbera worden,” zegt René met een knipoog.

Zorgen om verschraling middelenpakket
René geeft aan nog genoeg uitdagingen te zien de komende jaren. Hij maakt zich zorgen om de verschraling van het middelenpakket en de snelheid waarmee dat gaat. “Arcadia wil vooroplopen als het gaat om duurzaamheid, maar we moeten ook de tijd krijgen om oplossingen te vinden. Ook remstoffen liggen onder een vergrootglas bij Arcadia. Het is goed om contact te hebben met de fabrikant van Alar. Het geeft vertrouwen en we weten dat ze er alles aan doen om Alar te ondersteunen.”

Technische leaflet Alar 85
In de nieuwe technische leaflet van Alar 85 is meer informatie te vinden over Alar 85, de toepassing en het etiket.

Voor meer informatie:
Arysta LifeScience Nederland
De Corridor 5c
3621 ZA Breukelen
T: +31 85 0657366
E: info@arysta.nl
www.arysta.nl 

Publicatiedatum: