Lundager breidt handgemaakte keramieklijn uit met vazen

"Iedereen is op zoek naar iets nieuws"

"Iedereen is op zoek naar iets nieuws," weet Olga Lundager. Op de IPM Essen begin dit jaar presenteerde deze Deense teler een nieuwe lijn handgemaakte keramiek. Sinds dat moment is de vraag hiernaar naar eigen zeggen snel toegenomen en overtreft het nu al het aanbod. Op verzoek van klanten zal later dit jaar de lijn uitgebreid worden met vazen, zodat men een uitgebreid aanbod heeft om nog meer accenten aan te brengen in een interieur.


Olga Lundager op de IPM Essen, waar voor het eerst de handgemaakte nieuwe keramiek werd gepresenteerd.

Op zoek naar iets nieuws
Lundager kocht de potten vroeger bij Deense of Nederlandse bedrijven, die ze op hun beurt weer uit China importeerden. Toen ze geen aantrekkelijke producten konden vinden, begonnen ze verder te zoeken. "We ontmoetten mensen uit China en zij nodigden ons uit om hun bedrijf in China te bezoeken. Het is al generaties lang een familiebedrijf waar unieke, stenen potten worden gemaakt met speciale technieken, om verschillende en unieke kleurpatronen te creëren die niet door andere bedrijven kunnen worden gekopieerd." Lundager was erg enthousiast en kort daarna gingen beide partijen een samenwerking aan. Zij hebben nu de exclusieve rechten om de potten van dit Chinese bedrijf in Europa te verkopen.

Uniciteit
Volgens Lundager zijn de potten niet alleen uniek omdat ze met de hand gemaakt zijn, maar ook omdat ze ontworpen zijn door haarzelf en haar zoon Oliver Lundager. "Omdat ze met de hand gemaakt zijn, zult u nooit twee dezelfde potten vinden en omdat wij het ontwerp maken, zult u nooit een pot vinden met een vergelijkbaar ontwerp." Daarnaast is het bedrijf ook altijd op zoek naar nieuwe producten voor het plantenassortiment. "Momenteel bestaat ons assortiment uit ongeveer 500 verschillende prachtige groene, bloeiende planten in potten van 6 cm, 10 cm en 12 cm. Onze leveranciers brengen ons vaak nieuwe rassen om te testen en als we ze commercieel interessant vinden gaan we ze telen en verkopen. Met onze grote variëteit aan potten en planten kunnen we niet alleen onszelf onderscheiden, maar ook onze klanten."

Iedereen wil iets nieuws
Lundager levert de pot-plant combinaties aan winkels en tuincentra in heel Europa en merkt dat er een grote vraag is naar de nieuwe keramiek. Op dit moment is de vraag zo groot dat ze er niet aan kunnen voldoen. "Direct na de introductie van de potten op de IPM Essen kregen we heel veel bestellingen van klanten uit alle landen van Europa. Iedereen wil iets nieuws."

Uitbreiding met vazen
Lundager is erg blij met de vele positieve reacties op hun nieuwe potten en ze zijn al bezig met het uitbreiden van hun lijn met vazen.

Voor meer informatie
Lundager
Olga Lundager
Email: olga@75012.dk
www.75012.dk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven