Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe poinsettia variëteiten beter bestand tegen warmte

Steve Rinehart van de Amerikaanse plantenteler Ecke Ranch uit Encinitas, Californië, heeft een nieuwe Poinsettia-serie geïntroduceerd. Sinds 2013 zoekt hij naar planten die beter bestand zijn tegen warmte en in 2015 introduceerde hij de eerste drie variëteiten. Onbeworteld stek wordt in samenwerking met Vivero Internacional  geproduceerd in Mexico. Sinds de introductie ziet Rineland de verkoop in de VS steeds verder toenemen.

Hieronder een overzicht van de introducties:

Pepita 257

"Deze variëteit is perfect voor potten van 10 tot 16 cm. De plant bereikt een hoogte van 30 tot 38 cm, wat het zeer geschikt maakt voor kleinere opstellingen. De korte takken en krachtige vertakking garanderen een ronde en volledige groei met schutbladen die het hele oppervlak bedekken. Door deze vertakking wordt ook de takbreuk tot een minimum beperkt."

Pure White 619

"Deze wit bloeiende variëteit eindigt heel vroeg in week 47/48. Het donkere gebladerte staat in sterk contrast met de zuiver witte bloemen. De variëteit groeit krachtig en wordt tot 58 cm hoog en is het meest geschikt voor potten van 15 tot 20 cm. Er wordt aanbevolen om vroeg in de groei een groeiregulator te gebruiken."

De warmtebestendigheid en de geschiktheid voor gebruik in het noorden, waar er weinig licht is, maakte dit ras populair.

Legacy 874

"Zeer sterke groeigewoonte. De Legacy heeft een sterke stam met grote, levendige rode schutbladen en de stelen kunnen los in grote potten worden gezet. Het plaatsen van drie planten in een pot van 35 tot 40 cm zorgt voor een indrukwekkend geheel. De variëteit kan ook gesnoeid worden en dit resulteert in zijdelings groeiende scheuten voor een kortere afwerking." 

Nieuw in 2019
En dan zijn er nog drie nieuwe variëteiten voor 2019. Testhoeveelheden zijn al beschikbaar en deze zullen in 2020 in volledige productie zijn.

Rinehart Variety 436

"De 436 bloeit het beste in een pot van 15 cm. De groei leidt tot een plant die medium hoog is en die geen behandelingen met een groeiregulator nodig heeft. Deze nieuwe variëteit bloeit vroeg en kan van week 47 tot week 48 verkocht worden. Bij de zuidelijke proeven viel de 436 op door zijn hoge warmtetolerantie en zeer sterke stamstructuur."

Experimental 529

"In week 49 begint de 529 te bloeien en is deze klaar voor de verkoop. Deze variëteit is het meest geschikt voor potten van 15 en 20 cm. De felrode schutbladen geven deze planten een klassieke kerstuitstraling. Door de snelle groei is het mogelijk om deze variëteit later te planten en het gebruik van een groeiregulator wordt aanbevolen voor planten in kleinere potten."

Jack Frost 1384

"Dit is de kleinere versie van het zuiver witte schutblad-assortiment van Rinehart. Potten van 10 tot 15 cm zijn ideaal voor deze nieuwe variëteit. Aangezien deze variëteit een compactere groei heeft dan de Pure White, hebben telers nu twee mogelijkheden om een uitzonderlijke wit bloeiende poinsettia aan hun klanten te leveren. In de proeven heeft de Jack Frost een zeer hoge warmtetolerantie laten zien."

Stekken zijn van 22 mei tot en met 21 augustus 2019 beschikbaar via Internacional Mexico.

Voor meer informatie:
Dominik Neisser
Vivero Internacional Mexico
760 497 0718
Dominik@vivero.info

Steve Rinehart 
760 846 1210.

Publicatiedatum: