Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

`Spezialkulturen Mölder´ in de spotlights

"Een plant die zich goed voelt, gaat langer mee bij de eindgebruiker. Daarom voeden we alle gewassen al vele jaren met duurzame meststoffen - dit zorgt voor een verantwoorde voedselvoorziening ook voor de tijd na de verkoop", legt Andreas Mölder uit. In een nieuwe video `Anlieferer im Rampenlicht´ stelt Veiling Rhein Maas Spezialkulturen Mölder´ uit Dinslaken (D) aan u voor.

Lange houdbaarheid
"Hier produceren we onder 15.000 vierkante meter glas bloeiende sierplanten. Onze belangrijkste gewassen zijn Impatiens New Guinea in 11 verschillende soorten, Campanula portenschlagiana en kerststerren. Wij zijn er trots op de eerste aanvoerder van Veiling Rhein-Maas te zijn die de bijenvriendelijke Salvia x hybrida `Mysty´ – deze werd in de categorie `Perk- en tuinplanten´ als 'IPM noviteit 2018' bekroond – op de marktplaats in Straelen-Herongen aanbiedt. Naast het gebruik van duurzame meststoffen zetten we ook in op het vitaal en sterk maken van de planten, zodat onze planten onder andere meer haarwortels en grotere bloemen met een intensievere kleur vormen", aldus Andreas Mölder.

CO2-neutraal produceren
`Spezialkulturen Mölder´ heeft in 2003 al afscheid genomen van fossiele brandstoffen. Naast een houtpelletinstallatie worden twee warmte-krachtcentrales van het bloktype en een fotovoltaïsche installatie gebruikt, zodat het bedrijf CO2-neutraal kan produceren.

Actuele productfoto's
Andreas Mölder verkoopt het merendeel van zijn producten via Veiling Rhein-Maas. Hier besteedt hij bijzondere aandacht aan dagelijks actuele foto's bij elke aanvoer, zodat de klanten van de marktplaats altijd kunnen zien wat `Spezialkulturen Mölder´ aanvoert.

bron: Veiling Rhein-Maas

Publicatiedatum: