Onderzoek wijst uit hoe planten en mensen baat hebben bij natuurlijk licht

Nieuw onderzoek suggereert dat levende planten de kanaries van onze moderne werkplek zijn. "Door binnen voor de juiste hoeveelheid natuurlijk licht te zorgen om plantenleven te ondersteunen, is het mogelijk om ook een ​​gezonde en productieve omgeving voor mensen te creëren", zei Shane Pliska, president van Planterra.

Pliska onderzoekt deze concepten grondig in de onlangs uitgebrachte Planterra Lighting Guide voor Interior Landscape Design.

"Ik wilde een bron bieden die architecten, ontwerpers en eigenaren van gebouwen kunnen gebruiken voor aankomende projecten," zei hij. "Het is gericht op het verschaffen van het juiste licht om plantenleven in gebouwen te ondersteunen."


Shane Pliska, president van Planterra. Foto: Trevor Long

Door zijn werk voor Planterra, een leverancier van diensten op het gebied van interieurlandschap, tuinbouw en ontwerp in de Verenigde Staten, ontdekte Pliska dat wanneer mensen online naar verlichting voor kamerplanten zochten, de zoekresultaten werden gedomineerd door informatie over het kweken van marihuana, dat heel ander licht nodig heeft dan architectonische omgevingen. Nadat ze ondernemers tegenkwamen, die zich hierdoor hadden laten misleiden en iemand die per vergissing felle paarse verlichting kocht die alleen geschikt was voor marihuana, probeerde Pliska dit recht te zetten door deze nieuwe whitepaper te ontwikkelen.

In Planterra Lighting Guide for Interior Landscape Design wilde Pliska lezers informeren over de beschikbaarheid en plaatsing van verlichting, de impact van ramen en het spectrum van duurzaamheid.


Foto: Tony Frantz

"De Planterra Lighting Guide is een prachtige bron voor het ontwerpen van binnenruimten voor de broodnodige dagelijkse interactie met de natuur", zei JD Brown, programmadirecteur van Biophilic Cities. "Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat contact met de natuur van cruciaal belang is voor onze gezondheid en welzijn en de cognitie en de productiviteit verbetert. Deze gids zal helpen om ruimtes te ontwerpen die binnenruimten in contact brengen met de buitenwereld om deze benodigde interactie met de natuur en de daaruit voortvloeiende voordelen te bewerkstelligen."

"Planterra's nieuwe whitepaper over verlichting voor binnenbeplanting is een welkome hulpbron voor degenen die verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen, installeren, onderhouden of beheren van interieurs en de gebouwen waarin ze zich bevinden", zegt Nelson Hammer, landschapsarchitect en auteur van Interior Landscape Design. "Het zal dergelijke professionals helpen bij het bepalen van hoe zowel kunstmatige als natuurlijke lichtbronnen van invloed zijn op de locaties waar planten staan of zullen komen te staan en hoe ze de best mogelijke omgeving voor hen kunnen creëren. Er vindt zelden of nooit vroegtijdige coördinatie plaats tussen de interieurarchitect en de ontwerper van het gebouw. Als architecten dit whitepaper zouden krijgen, zou daar verandering in kunnen komen."

Voor meer informatie:
Planterra
planterra.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven