Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Panalpina breidt netwerk uit in Colombia en Ecuador

Panalpina breidt zijn Perishables Network uit in Zuid-Amerika met de overname van CargoMaster in Colombia en zijn dochteronderneming Laseair in Ecuador. CargoMaster is een van de grootste bedrijven in Latijns-Amerika die gespecialiseerd is in de export van perishables  (aan bederf onderhevige waren), voornamelijk van bloemen naar de Verenigde Staten.

Panalpina zal het Colombiaanse bedrijf CargoMaster en Laseair in Ecuador onder voorwaarden verkrijgen. De bedrijven bereikten op 23 april 2019 een respectieve overeenkomst.

CargoMaster, met dochteronderneming Laseair, is een van de grootste bedrijven in Latijns-Amerika die gespecialiseerd is in de export van perishables per luchtvracht. De twee bedrijven exporteren vanuit Colombia en Ecuador voornamelijk naar de Verenigde Staten, maar ook naar Europa en Aziƫ.

"De overname zal ons de onbetwiste marktleider voor perishables in Colombia en Latijns-Amerika maken en onze positie in Ecuador versterken. We voegen aanzienlijke volumes en knowhow toe aan onze toch al indrukwekkende status op het gebied van perishables in Latijns-Amerika, die ons in staat zal stellen om onze goede relaties met de luchtvaartmaatschappijen en producenten in de regio verder te verdiepen", aldus Stefan Karlen, CEO van Panalpina. "Terwijl we de activiteiten voor perishables in dit deel van de wereld blijven uitbreiden, zien we ook grote ontwikkelingskansen voor ons charternetwerk met zijn gateway in Huntsville (Alabama)."

CargoMaster exporteert bloemen en fruit per vliegtuig. Het werd opgericht in 1987 en heeft tegenwoordig 134 medewerkers in dienst in Colombia (Bogota, Medellin), en 32 in Ecuador (Quito) bij haar dochteronderneming.

"In de afgelopen 32 jaar zijn we naar de top van de Colombiaanse luchtvrachtmarkt geklommen en hebben we een zeer sterk merk in de regio en onze sector opgebouwd. Ik ben erg trots op deze prestaties en de medewerkers die het allemaal mogelijk hebben gemaakt", zegt Felipe Sanchez, oprichter, CEO en meerderheidsaandeelhouder van CargoMaster. "Door de overname van Panalpina kunnen we ons succesverhaal in de sector van perishables nog verder uitbreiden."

Latijns-Amerika is een van de belangrijkste productiegebieden voor verse producten van de wereld. Met deze acquisitie ontwikkelt Panalpina niet alleen zijn activiteiten voor perishables in de hele regio, maar het verstevigt ook zijn wereldwijde end-to-end supply chain-mogelijkheden voor perishables.

De partijen hebben besloten om geen financiƫle details van de deal bekend te maken.

Voor meer informatie:
Panalpina

www.panalpina.com

Publicatiedatum: