Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer toeristen met Pasen in 'Holland boven Amsterdam'

Tijdens de paasdagen wordt een groot aantal toeristen verwacht in de regio. Afgelopen dagen steeg het aantal bezoekers op de website van Holland boven Amsterdam met pieken van drie maal het aantal bezoekers ten opzichte van vorig jaar. Ook het samenwerkingsverband “Tulpen boven Amsterdam” kende succes en zag een verdubbeling van het aantal geïnteresseerden in de website “Tulpen in de Kop”. De diverse marketing activiteiten, on- en offline samenwerkingen met partners als 100% NL en het Algemeen Dagblad leveren resultaat op, alsmede de goede weersverwachtingen.

Veel campings in de regio doen goede zaken deze dagen. Camping ‘Het Bos roept’ gaf bijvoorbeeld aan dat de Wieringermeer helemaal volgeboekt was. Ook Hotel Zuiderduin Egmond en gelieerde hotels als Golfzang en De Boei waren geheel volgeboekt. Camping Duinzoomhoeve en andere mini-campings en camperplaatsen in de Kop gaven aan overweldigd te zijn door de vele telefonische aanvragen. Veel toeristen waren hierdoor genoodzaakt genoegen te nemen met locaties verder van de kust. Organisaties werken goed samen om de toeristenstroom goed te accommoderen tijdens de feestdagen.

Veel interesse vanuit de media
Holland boven Amsterdam is niet alleen in trek bij toeristen. Ook journalisten vanuit bijvoorbeeld Italië, Spanje en Duitsland bezoeken de regio. De komende weken staan meerdere persreizen op de planning om zo ook de buitenlandse toeristen kennis te laten maken met de toeristische voorzieningen in Holland boven Amsterdam. De persreizen komen mede tot stand door de samenwerking tussen destinatiemarketing organisatie Holland boven Amsterdam (HbA) en het NBTC.

Dit weekend zorgen 12 instagram fotografen voor de nodige publiciteit over de regio. Boer Tom Groot (bekend van ‘Soil your Undies Challenge’) uit Nieuwe Niedorp gaat met de instagrammers op pad langs zijn bloembollenpercelen om mooie beelden te schieten van de in bloei staande tulpen. HbA faciliteert dit evenement met als doel het promoten van de regio onder toeristen. De 12 fotografen hebben samen een bereik van 400.000 volgers.

Bron: Ontwikkelingsbedrijf NHN 

Publicatiedatum: