terugblik kennisdagen gewasbescherming, 16 en 17 april, World Horti Center

Volop belangstelling voor groene gewasbescherming

Samen met producenten van gewasbeschermingsmiddelen worden halfjaarlijks resultaten en kennis met kwekers en gewasbeschermingsspecialisten gedeeld. Op 16 en 17 april vonden deze kennisdagen gewasbescherming plaats in World Horti Center; een samenwerking tussen Demokwekerij Westland, Van Iperen, Royal Brinkman en verschillende producenten van gewasbeschermingsmiddelen.

Deze laatste editie van de kennisdagen was gericht op groenteteelt. Er werden ruim 160 kwekers verwelkomd, adviseurs en specialisten uit de omgeving én ver daarbuiten. Zij lieten zich bijpraten over gewasbeschermingsmiddelen, nieuwe onderzoeken en ontwikkelingen in de sector.

Tijdens het tweedaagse evenement hadden Van Iperen en Royal Brinkman een aparte dag waarop zij hun relaties en klanten konden uitnodigen voor een interessant programma over gewasbescherming.

Naast presentaties van het handelsbedrijf vonden er ook een rondgangen plaats door de onderzoeksafdelingen van World Horti Center, waarbij meerdere gewasbeschermingsproeven in groepen werden bezocht. Zo werden onder andere proeven als galmijt in tomaat en luis in paprika, en mochten de handelsbedrijven hun kennisdag ook aanvullen met een onderwerp naar keuze. Naast educatie over gewasbeschermingsmiddelen werd er ook aandacht besteed aan nieuwe ontwikkelingen in de sector. Demokwekerij Westland kijkt uit naar de volgende editie van de Gewasbeschermingsdagen in World Horti Center, waarbij kwekers uit de sierteelt uitgenodigd worden om zich bij te laten spijkeren over de nieuwste trends in gewasbescherming.

bron: World Horti Center

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven