Ook Glastuinbouw Nederland pleit voor legaliseren medicinale cannabisteelt

Het gebruik van medicinale cannabis wordt in steeds meer landen legaal, omdat het diverse medische klachten kan verminderen of pijnklachten kan verzachten. Op dit moment is de teelt van medicinale cannabis in Nederland nog niet legaal. Glastuinbouw Nederland is van mening dat deze teelt gelegaliseerd moet worden.

"Dit zodat de cannabis op een verantwoorde en duurzame manier in een circulaire kas kan worden geteeld. Duidelijke wetgeving is hierin wel een voorwaarde", zo meldt de organisatie.

"Door het sterke innovatievermogen is de Nederlandse glastuinbouw in staat de wereld te voeden met gezonde en smaakvolle groenten en te voorzien van kwalitatief hoogwaardige bloemen en planten, die bijdragen aan een gezonde levensstijl. Medicinale cannabis kan voor patiënten een belangrijk bijdrage leveren aan hun welzijn of herstel. Dit is voor Glastuinbouw Nederland dan ook een belangrijke reden om de lobby en kennisontwikkeling en -uitwisseling, mits legaal, te ondersteunen. De actie van de Westlandse glastuinbouwondernemers, zoals woensdag 17 april op het NOS Journaal te zien was, erkennen wij dan ook."

Het GroentenFruit Huis gaf in 2017 nog aan sterk tegen de combinatie cannabis en groenten te zijn. "GroentenFruit Huis meent dat het onwenselijk is wietteelt te combineren met de productie van groenten en fruit in één en dezelfde productieomgeving en dringt er bij het ministerie van EZ op aan dit op te nemen in het vergunningstelsel", zeiden zij toen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven