Ook de planten op St. Pieterplein hebben een Hollands tintje

Tholen - Het is ieder jaar weer een mooie reclame voor de Nederlandse bloemensector: het Sint Pieterplein op Paasmorgen. De duizenden rozen, tulpen, narcissen en hyacinten komen doorgaans uit Nederland maar de planten die het plaatje compleet maken, komen uit Italië, hoewel ook zij een Nederlands tintje hebben. De planten, vooral klein bloeiend goed, werden dit jaar namelijk geleverd door Jan van der Plas van groothandel Flora Olanda.

“Het is dit jaar voor het eerst dat we met Pasen planten mogen leveren”, vertelt Jan. “Hartstikke leuk, uitdagend werk. Het komt erg precies, de planten moeten iets afgehard zijn zodat het straks allemaal klopt. De planten hebben zondag dan wel niet zo’n uitbundige rol als de bloemen, maar het is toch leuk dat we ze mogen leveren.

Het bedrijf in Rome

Hoewel Jan voor het eerst levert met Pasen, is het Vaticaan al wel langer klant bij Flora Olanda. “We leveren regelmatig planten wanneer er een kardinaal of bisschop op bezoek komt en bij diverse evenementen. Voor de Kerst deden we een bestelling kerststerren. Belangrijk was de hardheid van de planten en, omdat ze op een bepaalde hoogte werden opgehangen, moesten ze er ook van onder mooi uit zien. We leverden potjes met gaten zodat ze ook naar beneden groeiden.

Kerststerren voor Kerst

Jan is sinds 1988 gevestigd in Italië. Zijn groothandel levert planten veelal aan tuincentra, diverse supermarkten, winkeliers en tuinarchitecten. “De mensen hier zijn warm en hebben veel fantasie. Waar in Nederland het detail erg belangrijk is, gaat het de Italiaan om het grote geheel."

"De balkonnetjes in Rome staan vol met een mix van planten in allerlei maten en kleuren. Veel kruiden ook, of, zoals men hier zegt ‘aromatica’ – wat het belang van geur benadrukt.”

Voor meer informatie: 

Flora Olanda
www.flora-olanda.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven