Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rutte doopt tulp, vernoemd naar Canadese veteraan

Minister-president Rutte heeft op woensdag 17 april in Keukenhof Tulipa ‘Don White’ gedoopt. De tulp is vernoemd naar de Canadese veteraan uit de Tweede Wereldoorlog Don White. Met de naam wil Rutte een link leggen met de bevrijding van Nederland, die 75 jaar geleden begon. White en andere helden hielpen daarbij. De Canadees was net twintig toen hij hier vocht.

"De Don White Tulp is ook een gebaar van dank aan alle andere militairen die Nederland en de rest van Europa hebben bevrijd", aldus Rutte. De premier ontmoette White vorig jaar op Bevrijdingsdag in Leeuwarden. Later sprak de premier in het Canadese parlement nog over de veteraan. Het was de eerste tulpdoop voor Rutte.

White is dit najaar weer in Nederland en dan wil de premier er voor zorgen dat de veteraan wat naar hem genoemde tulpenbollen mee naar huis kan nemen.

Keukenhof-directeur Bart Siemerink had naast premier Rutte ook een vertegenwoordiger van de Canadese ambassade te gast, mevrouw Gallit Dobner. 

Spierwitte tulp
De Don White Tulp is een spierwitte triumph tulp met zeer grote bloemen. Vooral in de tuin krijgt deze tulp enorme bloemen. De tulp is zowel als snijtulp geschikt als pottulp. De kweker is KP de Geus, Maveridge uit Sint Maarten.

Bron: Keukenhof

Publicatiedatum: