16-18 April, Kiev:

Flower Expo Ukraine feestelijk van start

Gisteren werd de 13de editie van de Flower Expo Ukraine feestelijk geopend met de doop van de nieuwe gerbera 'Lady Mara' van Florist Holland. Na de openingsceremonie ging de beurs officieel van start en liep de vloer snel vol met bezoekers. Dit jaar presenteren 90 bedrijven uit 7 landen hun producten en diensten.

Van links naar rechts: Kuno Jacobs, Iryna Slobodyanyuk, Maryna Kinakh, Ed Hoeks en Odilia de Ranitz openen de Flower Expo Ukraine. 

Lady Mara
Direct na de officiële opening werd Lady Mara gedoopt door Maryna Kinakh, de persoon naar wie deze nieuwe roze gerbera is vernoemd. Kinakh is een bekroond Oekraïens journalist en het brein achter diverse projecten die het maatschappelijk belang dienen. Bovendien is ze een belangrijke ambassadeur voor de tuinbouwsector in Oekraïne. Florist Holland is blij met de variëteit, die volgens eigen zeggen perfect geschikt is voor Oekraïne. Volgens de veredelaar heeft Lady Mara dezelfde sterke kenmerken als Kinakh en sluit deze goed aan bij de visie van Florist Holland. "Lady Mara heeft een expressieve bloem met een felroze kleur en een opvallend, contrasterend groene kern. Deze gerbera verdient het om in het middelpunt van de aandacht te staan met zijn prachtige uiterlijk. Lady Mara zorgt voor positieve emoties."


Maryna Kinakh doopt de Lady Mara 

Grote interesse in bloemen
Oekraïners zijn echte bloemenliefhebbers, en dat was ook weer te zien voor en tijdens de beurs. De eerste dag ging dus goed van start, en aan de hoeveelheid bezoekers was de grote interesse voor bloemen en trends goed te zien. Voordat de deuren van het beursgebouw (International Exhibition Centre) in Kiev openden stonden de bezoekers al in de rij. Ook liggen de voorregistraties hoog dit jaar, wat de interesse van de Oekraïense markt voor bloemen onderstreept.  

Ook is er dit jaar weer een Flower Circus aanwezig en ook daar was het op dag 1 alweer een drukte van belang. "Dit jaar is de stand letterlijk en figuurlijk het middelpunt", zegt John Elstgeest van Flower Circus. Midden in de hal is de stand te vinden, alwaar Flower Magician Mark Frank en Circusdirecteur John Elstgeest de bezoekers trakteren op een waar bloemenfeest.


John Elstgeest

In de stand staan bloemen van Green Works, Decofresh, vd Lugt Lisianthus, Beyond, Bredelfeur, Ichtus Flowers, Deliflor, Special Orchids en Florein Gerbera’s. Mark Frank laat de bezoekers zien wat er allemaal mogelijk is met de prachtige bloemen van deze kwekers en veredelaars, terwijl John meer vertelt over de bloemen en bedrijven.

"Dat de Oekraïense bloemist en groothandel zich graag laat bijpraten over de laatste trends en soorten, was goed te zien aan het bezoek in de stand. Op een gegeven moment waren er zelfs 2 filmploegen gelijktijdig aan het filmen in de stand, terwijl er amper ruimte was om nog door de stand te lopen!" 


Mark Frank

Vandaag, de tweede dag van dit 3-daagse evenement, verzorgt Flower Circus op het podium een bruidsshow. "Ook dit belooft weer een waar bloemenfeest te worden", zegt John.

Voor meer informatie:
Flower Expo Ukraine 
www.flowerexpo-ukraine.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven