Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Het is aan de sector om met snelheid in te spelen op veranderingen"

Onlangs hebben Jørgen en Lex de Ree een symposium georganiseerd vanwege het 100 jarig jubileum van de Ree Holland B.V..

100 jaar de Ree Holland B.V.
Reden voor het symposium was, naast het vieren van het predicaat Koninklijk en 100 jaar de Ree Holland B.V., om het bollen- en vaste plantenvak een boodschap mee te geven. Het  symposium had het motto ‘the future of blooming business’. In een paneldiscussie hebben een aantal vakgenoten een bijdrage aan het symposium mogen leveren. 

Druk vanuit de maatschappij
Belangrijke vraag in het panel was welk antwoord geven we nu als sector op de druk vanuit de maatschappij? Deze druk is merkbaar door de eisen die aan de sector worden gesteld. Eisen die in aantal toenemen en steeds strenger worden. Volgens Jørgen en Lex is het aan de sector om met snelheid in te spelen op veranderingen. Een belangrijk voorbeeld is het actief oppakken van certificering door kwekers op het gebied van milieu (MPS, GlobalGAP, Bio). De boodschap van het symposium werd door de genodigden onderschreven.

Pro actief
Ook CNB ondersteunt dat veredelaars, kwekers, bemiddeling en handel/export de uitdagingen pro actief en met elkaar moeten oppakken. Daarbij kwam wel de aanvulling dat het belangrijk is dat we aan de maatschappij ook laten zien wat voor moois we te bieden hebben. De mooie voorbeelden zoals de nationale tulpendag op de Dam en de Keukenhof verder uitbouwen was het devies.

Bron: CNB

Publicatiedatum: