Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bloemen voor de Paus vertrokken vanaf Keukenhof

Vanaf Keukenhof vertrok, na maanden van voorbereiding, het bloementransport ‘Bloemen voor het Sint Pietersplein’ in Rome. Morgen, witte donderdag, arriveert het transport op het Sint-Pietersplein in Rome voor de paasviering.

Mgr. Van den Hende, bisschop van Rotterdam, kwam naar Keukenhof om de bloemen te zegenen voor vertrek. Het bloementransport is door vele nationaliteiten uitgezwaaid. 

 

Voor hoofdarrangeur, floraal vormgever Paul Deckers, is het ieder jaar opnieuw een uitdaging om het grote Sint Pietersplein te versieren met Nederlandse bloemen en planten: een metamorfose naar een bloemenschilderij.

Er vertrok zo’n 30 ton aan plantmateriaal vanaf Keukenhof naar Vaticaanstad. Hoofdbloem in de arrangementen is de strelizia. Op het plein worden veel rozen, cymbidiums, delphiniums, bolbloemen, cornustakken en bomen verwerkt.

Tijdens het uitspreken van het Urbi et Orbi, de zegen over de stad en de wereld, door paus Franciscus ervaren 1 miljard kijkers over de hele wereld de pracht en kracht van bloemen en planten.

Voor meer informatie: www.keukenhof.nl 

Publicatiedatum: