Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

€30.000 voor gouden tip die leidt naar bron vervalste CC TAG5 labels

Er zijn valse CC TAG5 labels gesignaleerd in de markt. Deze labels lijken echt, maar kunnen niet worden gescand. Riscon Arnhem B.V., een onafhankelijk particulier onderzoeksbureau, is ingeschakeld door Container Centralen om de zaak te onderzoeken. Tips kunnen (indien gewenst anoniem) worden doorgegeven aan Riscon via telefoonnummer 0318 6666 44. Voor tips die leiden tot resultaat, kan een beloning verstrekt worden oplopend tot €30.000.

Roel de Jong, CEO Container Centralen: “Wij hebben met de CC Pool een systeem opgezet waarin eerlijke samenwerking cruciaal is. Helaas is de CC Pool nu, net als eerder met het rode label, het doelwit van criminele activiteiten. Hierdoor lijden onze pooldeelnemers schade. Hoe sneller we hier met elkaar actie op ondernemen, hoe groter de kans dat we de bron kunnen achterhalen. Daarom stellen wij een forse beloning in het vooruitzicht voor tips die leiden tot resultaat. Dat loopt allemaal via Riscon, dus anoniem betekent echt anoniem, ook naar CC toe. Wat wij het allerbelangrijkste vinden, is dat pooldeelnemers in vertrouwen met elkaar kunnen blijven handelen zonder zich zorgen te hoeven maken om opgelicht te worden.”



Het CC TAG5 label is ontworpen en getest in samenwerking met het gespecialiseerde bedrijf Lyngsoe Systems en Omni-ID, ontwikkelaar van RFID tags. Aandachtspunten hierbij waren een betere kwaliteit en leesbaarheid van de RFID-antenne, en ervoor zorgen dat het label niet gemanipuleerd kan worden – ofwel, dat een authentiek CC label niet verwijderd en hergebruikt kan worden zonder dat dit leidt tot duidelijke en zichtbare schade. Vervalsing is een andere kwestie, aldus Don Ferguson, hoofd research & development bij Lyngsoe: “Helaas is het voorkomen van dit soort vervalsingen erg lastig. Wie redelijk professionele apparatuur heeft, kan feitelijk ieder object scannen en namaken. De werkelijke bescherming van de CC TAG5 is de RFID-antenne. De enige manier om uiteindelijk 100% zeker te zijn van een label, is scannen.”

Tony Kington, CEO van Omni-ID, voegt toe: “De vervalste labels waar we nu op stuiten, zijn duidelijk gemaakt met kostbare apparatuur, om een cosmetisch identieke vervalsing te kunnen produceren. Dus zonder, zoals gezegd, de unieke RFID-codering. Om CC te ondersteunen bij zijn streven naar het minimaliseren van vervalste labels, zullen wij de vervalste labels die CC aantreft in de markt analyseren. Dit zal een goed beeld geven van de schaal van de vervalsingen en de manier waarop het ontwerp en het octrooi zijn geschonden.”

Klik hier voor meer informatie

Publicatiedatum: