Nederland tegen tijdelijke verlenging tebuconazool

Nederland is tegen een tijdelijke verlenging van de werkzame stof tebuconazool, een fungicide dat gebruikt wordt in de land- en tuinbouw en in de houtbescherming. Dat schrijft minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) in een brief aan de Tweede Kamer.

De stof wordt onder meer ingezet tegen alternaria en echte meeldauw. Schouten laat de Kamer weten dat in principe een tijdelijke verlenging gebruikelijk is voor werkzame stoffen waarvan de herbeoordeling buiten de schuld van de aanvrager om vertraagd is. Dit is nu het geval voor een pakket van 34 stoffen en dus stelt de Europese Commissie tijdelijke verlenging voor. Het Ctgb is het daarmee eens.

Omdat de stof tebuconazol in het pakket zit, is Nederland voornemens toch tegen te stemmen. In 2013 werd namelijk in de Kamer beslist om deze stof (1 van de 5 azolen) van de markt te weren. De handelswijze komt volgens Schouten overeen met de handelswijze die eerder bij tijdelijke verlenging van de stoffen thiacloprid en epoxiconazool werd gevolgd. Ook toen werd tegen tijdelijke verlenging gestemd. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven