4 hectare prachtplantjes in gebruik genomen

SV.CO heft glas op nieuwbouw

Tholen -  “Vandaag vieren we als directie dat we binnen één jaar vijf jaar ouder zijn geworden”, grapt Sander Verbeek. Die directie, die behalve hem bestaat uit Jelle Strijbis en Martijn Vreugdenhil en ten tijde van de bouw uiteraard ook uit Arie Strijbis met Aad Vreugdenhil, hief afgelopen vrijdag het glas op de nieuwe kas van potplantenkweker SV.CO aan de Zijtwende in Lier.


Rechtsboven: Jelle en Arie Strijbis

Naast de kas van kwekerij Vreugdenberg, die midden 2017 fuseerde met SV.CO, is een nieuwe, energiezuinige kas van 3,5 hectare en een ruim bemeten verwerkingsruimte van 6.000 meter verrezen. Een buitengewoon strakke planning - vandaar de grijze haren bij Verbeek - zorgde ervoor dat van het begin van de sloop van een oude kas tot de laatste hand aan de nieuwbouw precies een jaar verstreek. De bouw zelf verliep nog vlotter: in april werd de eerste paal geslagen, 1 november werden de eerste planten opgezet.


Aad Vreugdenhil en (rechtsonder) Sander Verbeek

Wil men alle ins en outs van de nieuwbouw weten, dan moet u vooral even de speciaal hiertoe opgerichte website bekijken. Het project is gebouwd naar de modernste teelt-technische inzichten en voorzien van de meest energiezuinige technieken. Er zijn luchtbehandelingskasten geïnstalleerd, een energiescherm en een verduisteringsscherm. In de kas is een volledig geautomatiseerd rolsysteem geïnstalleerd. Met een nieuwe WKK is de energiehuishouding tot een eenheid gesmeed met de naburige kas van Vreugdenberg.


Arjo Hebert, locatiemanager op een van de andere vestigingen van SV.CO, was een van de collega's die een rondleiding verzorgde

Familie en vrienden en klanten en leveranciers kwamen feliciteren, maar ook om Arie Strijbis en Aad Vreugdenhil uit te zwaaien. Beide heren doen zoals dat heet 'een stapje terug', maar zullen achter de schermen de driekoppige directie van advies blijven voorzien. En dat zal de beide heren, met  gezamenlijk 80 jaar ondernemerschap in de vingers, wel zijn toevertrouwd.

In de nieuwe kas wordt een breed assortiment bestaand uit potchrysanten, celosia, potlisianthus (Lisi Love), groene Kalanchoës (ofwel 'botanische soortjes' onder het eigen merk GREEN BY.CO), primula en (in het seizoen) poinsettia geteeld. Dit gebeurt voornamelijk in potmaat 9 en 12, maar ook worden schalen met zeven stekjes potchrysanten (potmaat 23 cm) geproduceerd.


Voor meer informatie:
SV.CO
+31 (0)174 515448
verkoop@svco.nl
www.svco.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven