Beurstijd: pas op voor oplichting

Bellen om uw hotel te reserveren voor een tentoonstelling, formulieren om u aan te melden voor de International Fairs Directory, e-mails om contactlijsten voor grote beurzen te kopen. Wij waarschuwen u om niet in te gaan op deze oplichtende bedrijven die zich richten op de tuinbouwbeurzen.

Hoteloplichting
"Goedemorgen! Ik bel u over uw hotelreservering tijdens de Canadese Greenhouse Conference. Wij willen u de beste hoteltarieven bieden en u helpen met uw boeking, want de hotels vullen zich snel." Net als andere grote beurzen worden de exposanten van de Canadese Greenhouse Conference het doelwit van oplichters. Ze hebben telefoontjes of e-mails ontvangen van verschillende bedrijven (bijv. Conventioneers) die beweren namens de CGC hotelkamers te boeken, expositieruimte te reserveren of contactgegevens van de deelnemers te verstrekken. Dit zijn frauduleuze activiteiten. "De CGC schakelt geen derde bedrijven in om hotelkamers of expositieruimte te boeken, noch verhuren of verkopen wij contactgegevens van de deelnemers," stelt de organisatie.

Hetzelfde geldt voor andere beurzen - of het nu gaat om Cultivate, Indoor AgCon of een andere grote beurs. Maak uw hotelreserveringen via een vertrouwde contactpersoon en niet via een twijfelachtig telefoontje.

International Fairs Directory
Naast de oproepen voor hotelkamers zijn er ook de contactlijsten, exposantenlijsten en de International Fairs Directory.

Ook deze week weer hebben oplichters zich gericht op GreenTech-deelnemers. Er zijn frauduleuze formulieren naar verschillende kantoren gestuurd, die aan de beurs lijken te zijn gekoppeld, maar die in werkelijkheid driejarige contracten zijn voor een dubieuze website.

De brief gaat vergezeld van een gedeeltelijk ingevuld formulier met bedrijfsgegevens. Als u het formulier invult en terugstuurt, wordt er € 1212 euro in rekening gebracht voor een vermelding in de Internationale Beurzengids. Bovendien is het contract drie jaar geldig.

 
In de kleine lettertjes staat dat het contract geldig is voor drie jaar. Klik hier om te vergroten

Op het formulier staat de naam van zowel GreenTech Amsterdam als de RAI. Nogmaals nadrukkelijk het volgende: de organisatie van GreenTech Amsterdam heeft geen enkele band met het bedrijf International Fairs Directory en neemt daarom afstand van deze formulieren. Het wordt afgeraden deze formulieren in te vullen. Hetzelfde geldt voor formulieren met de namen van IPM Essen, Fruit Logistica of een andere beurs.

Marktrapporten
En nu we de lijst van oplichting in de sector aan het vullen zijn, laten we de marktrapporten niet vergeten. "De verticale landbouwmarkt wordt geschat op 5,8 miljard dollar in 2022 en groeit tussen 2016 en 2022 met een CAGR van 24,8 %." Val niet voor deze teksten, neem ze niet op in uw persmededelingen en betaal geen geld om het rapport te ontvangen. Natuurlijk zijn er marktrapporten die het geld waard zijn, maar lees voordat u investeert eerst wat we vorig jaar over deze rapporten hebben gepubliceerd. En vraag uzelf af: als het lijkt op een eend en kwaakt als een eend, bent u dan echt bereid zevenduizend euro uit te geven en het risico nemen dat dit misschien niet die ene eend is die gouden eieren legt?


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven