Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ethiopia Cuttings onderscheiden op MVO beleid

Ethiopia Cuttings, de locatie waar stekken van Syngenta Flowers worden gekweekt, is door de Ethiopian Horticulture Producer Exporters Association onderscheiden voor de sociale standaarden die men hanteert en de manier waarop een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering wordt nagestreefd.

De Ethiopian Horticulture Producer Exporters Association (EHPEA) is een non-profit organisatie die zich bezighoudt met de teelt en export van bloemen, groenten, kruiden en stekken. De vereniging heeft zijn eigen vrijwillige gedragscode om professionele en technische ontwikkelingen in de sector te blijven stimuleren. De onderscheidingen beginnen bij brons en eindigen bij goud, het hoogste niveau.

Ethiopia Cuttings heeft een gouden onderscheiding ontvangen, wat onder andere gebaseerd is op hun betrokkenheid bij de sector als geheel, de betrokkenheid bij de lokale gemeenschap en hun toewijding aan de ontwikkeling van een kwaliteitsbeheersysteem. Het is daarnaast ook een bevestiging dat de implementatie van de Corporate Social Responsibility (CSR-) projecten in overeenstemming zijn met de regelgeving in Ethiopië.

Prioriteit op gezondheid, veiligheid en milieu
“Wij als Syngenta Flowers nemen onze verantwoordelijkheid", vertelt locatiemanager Yigremachew Worku. “Gezondheid, Veiligheid en Milieu (HSE) zijn een belangrijke prioriteit voor ons bedrijf, en daarom hebben alle oogstafdelingen, waar gezamenlijk zo'n 700 man werken, een HSE-vertegenwoordiger die alle werknemers bij deze zaken betrekt."

Hij voegt hier nog een ontwikkeling aan toe: "Dit jaar beginnen we ook met de investering in de bouw van een watergebied, alwaar zware metalen en schadelijke niet-natuurlijke middelen uitgefilterd worden voordat het water geloosd worden. Dit watergebied toont onze toewijding aan het veilig houden van het milieu."

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)
Wat maatschappelijke verantwoordelijkheid betreft, biedt Ethiopia Cuttings de garantie dat werknemers en bedrijfspartners veilig zijn en dat het team bijdraagt aan innovaties binnen de lokale gemeenschap. Yigremachew: “We investeren en werken aan de bescherming van het milieu en zijn zeer betrokken bij MVO-projecten. Voorbeelden hiervan zijn de bouw van scholen, de hulp die we bieden bij het leveren van schoon drinkwater en de investeringen die we doen om elektriciteitsvoorzieningen te creëren voor de gemeenschap rond de productielocatie."

 

Voor meer informatie:
Syngenta Flowers
Publicatiedatum: