Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: economie van door Xylella getroffen gebied vlottrekken

De ACLI Racale Cooperative, een partner van het POnTE-project, heeft de eerste fase van het proefproject "Veerkracht" gepresenteerd. Het bureau voor geïntegreerd management in Salento (Apulië, Italië) heeft als doel de plattelandseconomie van het gebied weer op gang te brengen en "de vruchten te plukken" van het productiepotentieel van een gebied dat ernstig is beschadigd door Xylella fastidiosa.

Het project bestaat uit drie fasen. De eerste fase is uitsluitend gewijd aan de productiefase en omvat de oprichting van het technisch bureau "Veerkracht" dat zich zal bezighouden met: geïntegreerd beheer van de door X. fastidiosa geïnfecteerde olijfgaarden; ontwikkeling van technische protocollen voor het beheer van de door de bacterie aangetaste olijfgaarden; geïntegreerd beheer van andere traditionele producten van het gebied; onderzoek en ontwikkeling van alternatieve teelten die zullen worden geplant; juridisch en administratief advies aan de aangesloten producenten; en ondersteuning van onderzoekactiviteiten van nationale en internationale organisaties.

De fasen "twee" en "drie" van het project zullen gericht zijn op de bevordering van nieuwe vormen van landbouwbeheer, ontwikkeling en technologische innovatie van de landbouwproductie en zullen het opzetten van een nieuwe strategie voor "territoriale marketing" omvatten, welke gericht is op het verbeteren van de markt van producten uit het door X. fastidiosa besmette gebied.

Voor meer informatie:
POnTE Project
www.ponteproject.eu

Publicatiedatum: