Polymer Logistics

Slimme verpakkingen geven realtime informatie over bewaring en transport

"Sinds het begin van ons bestaan hebben we sterk ingezet op functionaliteit en esthetische perceptie. Op dit moment staan we voor een nieuwe uitdaging. Het gaat om een nieuwe fase, waarin onze consumenten steeds hogere eisen stellen", vertelt Beatriz Cosín, business development manager van Polymer Logistics. Het bedrijf werkt aan slimme verpakkingen die realtime informatie geven over bewaring en transport. 

We hebben het over een nieuwe strategie die is gericht op een versterking op technologisch gebied. Het bedrijf beschikt over een nieuwe afdeling die is gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve technologische oplossingen.

De R&D afdeling van het bedrijf werkt hand in hand met zijn klanten en zet in op differentiatie om specifieke oplossingen te kunnen bieden die tegemoet komen aan de behoeften van elke markt.

Het gaat om slimme verpakkingen die realtime informatie bieden over de locatie en omstandigheden waarin het product zich begeeft en die bovendien nauwkeuriger aanvullingen van producten kunnen plannen, waarmee een gebrek aan voorraad met alle nadelige gevolgen vandien kan worden voorkomen.

Onlangs kondigde het bedrijf de introductie aan van een apparaat met temperatuursensor, versnellingsmeter en geolokalisatie. Hiermee kunnen de kritieke factoren worden geregistreerd die van invloed kunnen zijn op de bewaring van het product tijdens het transport.

Dankzij de toepassing van nieuwe technologieën is het nu mogelijk  om de belangrijkste onderdelen van de toeleveringsketen te controleren. Een aantal van de toepassingen waarmee het bedrijf momenteel werkt zijn:

- Beheer van verse producten: dankzij het gebruik van verschillende apparaten en waarschuwingssystemen worden bederfelijke producten onder controle gehouden, om te voorkomen dat er product moet worden afgedankt als gevolg van inefficiënties. 

-Beschikbaarheid in de schappen: het is mogelijk om in realtime gegevens te ontvangen over de beschikbaarheid van een product op het verkooppunt en op die manier het verlies van omzet als gevolg van voorraadtekorten met het daaruit voortvloeiende imagoverlies te voorkomen.

- Pallet tracking: hiermee kunnen pallets in realtime gelokaliseerd worden en kunnen eveneens de omstandigheden waarin het product vervoerd wordt (zoals luchtvochtigheid en temperatuur) gecontroleerd worden. Dit soort gegevens zijn van essentieel belang als het gaat om de toeleveringsketen van verse- of diepvriesproducten.

 

Meer informatie op: www.polymerlogistics.com/es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven