Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
DLVge over vergunningverlening houtstookinstallatie

"Gewijzigd bestemmingsplan in één gemeente kan ook daarbuiten roet in eten gooien"

Nadat in de gemeente Pijnacker-Nootdorp een behoorlijke ophef is geweest over een vergunde houtstookinstallatie, heeft men in reactie daarop direct een partiële herziening van het bestemmingsplan opgesteld. Hiermee wordt beoogd het realiseren van houtstookinstallaties, WKK-installaties en transformatoren slechts na afweging door het college mogelijk te maken en dat voorkomt dat het college zonder meer een omgevingsvergunning voor dergelijke energievoorzieningen moet verlenen (gebonden beschikking). Maar wat zijn de gevolgen voor ondernemers in deze regio en wat betekent het als andere gemeenten het idee navolgen? DLV Glas & Energie geeft uitleg.
 
Kleine kans op houtstookinstallatie Pijnacker-Nootdorp
Voor de duidelijkheid: dit plan wijzigt àlle bestemmingsplannen binnen de betreffende gemeentegrenzen en stelt dat geen nieuwe WKK-installatie en/of transformator meer is toegestaan. Wel is er een afwijkingsbevoegdheid opgenomen die bepaalt dat het wel zou kunnen onder voorwaarde dat geen onevenredige aantasting plaatsvindt van de omgevingskwaliteit, waaronder het woon- en leefklimaat. 

Het voorontwerp heeft tot 31 december ter inzage gelegen, maar er is nog geen ontwerp gepubliceerd. Desondanks lijkt het er sterk op dat bij een nieuwe vergunningaanvraag al direct moeten worden voldaan aan deze regels. Een kleine kans dus dat een houtstookinstallatie door deze gemeente nog vergund zal worden. 
 
Omdat gemeenten in de praktijk vaak naar elkaar kijken, is het goed mogelijk dat men in andere tuinbouwregio's op (korte) termijn dezelfde weg inslaat. Mocht een teler dus plannen hebben voor de ontwikkeling van een (innovatieve) energievoorziening, dan adviseert DLV om het beleid van de gemeente vooraf goed te controleren. 

Voor meer informatie:
DLVge
Horti House
Violierenweg 3
2665 MV Bleiswijk
www.dlvge.eu
+31(0)10 462 30 30

Gelista Alicaris
g.alicaris@dlvge.nl  

Publicatiedatum: