Pon Power richt nieuwe divisie op: Cat Solar

"Tuinbouwbedrijven met gasgestookte WKK willen zonne-energie als extra energiebron"

Met de energietransitie als belangrijkste drijfveer werkt Pon Power aan alternatieve duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen. Na de introductie van de Cat Solar zonnepanelen eind 2018 wil Pon Power nog meer aandacht geven aan duurzame energie. "Solartechniek en de industrie eromheen zijn zich aan het professionaliseren. Er komt steeds meer vraag naar goed advies en een partners die de belangen van de klant behartigen en hen ondersteunt bij het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen."

Pon Power speelt hierop nu in met de oprichting van een nieuwe divisie: Cat Solar. Hierbij is Maarten de Rooij aangesteld als Product Manager en Richard van de Toorn als Project Engineer.


 
Richard van den Toorn was jarenlang werkzaam in de verbrandingsmotorenindustrie. Hij heeft bij Chevron MWM (een Caterpillar bedrijf) en Pon Power veel ervaring opgedaan met Electric Power-producten. Van den Toorn is de laatste twee jaar al bezig met de introductie van het Cat Solar product in het bedrijf en in de markt. 
 
Maarten de Rooij heeft meer dan 10 jaar ervaring in de solarindustrie. Van productmanagement tot verkoop, van fabrikant tot handel en van residentiële tot commerciële systemen. Met de overstap naar Pon Power heeft De Rooij de ambitie om bij te dragen aan de energietransitie naar duurzame energie. 
 
Tuinbouw, utiliteit, industrie en maritieme sector 
Bedrijven die actief zijn in de tuinbouw zijn een belangrijke doelgroep voor Cat Solar. Deze bedrijven hebben vaak een gasgestookte Cat WKK-installatie staan, maar willen daarnaast zonne-energie als extra energiebron gebruiken met het oog op duurzaamheid en flexibiliteit.

Daarnaast richt Cat Solar zich ook op klanten in de utiliteit, industrie en maritieme sector en heeft het de ambitie om op termijn ook naar de mogelijkheden op schepen te kijken. Pon Power ziet dat veel van de maritieme klanten actief bezig zijn hun CO2-footprint te verlagen. Ze zoeken voor hun landfaciliteiten, zoals kantoren en werven, duurzame oplossingen. Dat is waar Cat Solar met zijn kennis en expertise kan helpen.  

Na de succesvolle introductie van de Cat Solar zonnepanelen eind 2018 wil Pon Power met deze ontwikkeling meer aandacht geven aan duurzame energie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven