Peeters Hortensia’s nieuwe aanvoerder op de snijhortensiamarkt

Tholen - Na 25 jaar paprika’s telen was het tijd voor verandering. De keuze was óf uitbreiden met het areaal paprika’s óf een switch naar een andere teelt maken. Het werd hortensia’s.

Kweker Eric Peeters: “In tegenstelling tot de sierteelt wordt kwaliteit in de groententeelt niet altijd betaald. In de sierteelt hangt je naam aan je product en lever je kwaliteit, dat zie je dat terug in de prijs. Dat is een uitdaging die wij Peeters Hortensia’s graag willen aangaan.”


Suzan en Eric Peeters

Een teler in de buurt stopte met de teelt van snijhortensia’s en zo is het balletje gaan rollen. Eric ging er eens praten, verdiepte zich in de teelt en maakte toen deze keuze.


Bovenaanzicht van de kwekerij

Men heeft echter wel wat zaken moeten aanpassen. Zo is er het nodige veranderd in de watergift, zijn er een paar kraangroepen bijgekomen en is een extra leiding voor aluminiumsulfaat (om sommige soorten blauw te kleuren) aangelegd. Naast het energiescherm dat er al hing, is ook een klimaatscherm geplaatst om de zon te kunnen weren. Bovendien is er het nodige steunmateriaal voor de bloemen aangebracht. De buisrail kon precies zo blijven liggen, de onderstellen van de paprikacontainers zijn gebruikt voor het huidige oogstsysteem. In de loods is een ruime koelcel geplaatst en de paprikasorteerder heeft plaatsgemaakt voor een lijn waar emmers gevuld worden met water. Ook is er een fotostudio aangeschaft zodat er realtime foto’s van het product gemaakt kunnen worden en last but not least is een begin gemaakt met het behalen van de certificering voor MPS-GAP en MPS-ABC.


Links de Rhapsody, rechts verschillende variëteiten op de vaas

Peeters Hortensia’s heeft een mooi assortiment, waarbinnen in de toekomst kan worden opgeschaald naar grotere volumes. Zo beschikt men nu over drie varieteiten witte snijhortensia’s en drie kleuren Verena. In de stookafdeling staan de Magical Rhapsody, Magical Charlotte en de Magical Amethyst roze & blauw. Hier wordt geoogst van half april tot eind juni. In de koude afdelingen staan de soorten Snowball, Albatros, Pimpernel, Luxor, Adora, White Verena en Verena roze & blauw. De oogst is daar van juni tot eind november.

Kijkje in de kas over het gewas

Aanstaande vrijdag zullen de eerste Magical Rhapsody voor de klok van Aalsmeer komen.

Voor meer informatie:
Peeters Hortensia’s
Eric & Suzan Peeters
Hazeldonkse Zandweg 103
4762 PA Zevenbergen
E: info@peetershortensias.nl
www.peetershortensias.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven