Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Die gasten rijden zo goed, drinken zij dit zelf ook?”

Tholen - De wielerploeg van Pentakeep heeft in het laatste weekend van maart de eerste rit van het seizoen gereden. Han Spies reed als eerst de finishlijn over. “Ze staan elk jaar weer op het podium”, vertelt Cor den Hertog van Pentakeep trots. Pentakeep sponsort de groep nu zo’n zes jaar en de renners boeken onder leiding van ploegbaas – en kweker John van Etten regelmatig zeges. En dus krijgt Cor zo nu en dan de vraag of de renners voor start van de wedstrijd ook Pentakeep drinken. Hij lacht. “Ik zeg maar zo: met Pentakeep meer mans.”

De winnaar in het midden: Han Spies

Toch is de vloeibare vloeibare stikstof meststof waaraan 5-Aminolevuline zuur is toegevoegd, niet voor de wielerploeg, maar voor de plantjes bedoeld. De toevoeging van 5-Aminolevuline zuur bevordert de fotosynthese, waardoor de plant meer droge stof aanmaakt en zo dus de groei van planten en bloemen stimuleert.

Aminozuur
5-Aminolevuline zuur is een belangrijk aminozuur voor de plant. Het speelt een belangrijke rol in de vorming van chlorofyl (bladgroen). De mengmeststof Pentakeep bevat onder andere stikstof, magnesium en spoorelementen. Het is bewezen dat deze voedingselementen in samenwerking met 5-Aminolevuline zuur een versterkend effect hebben op de groei van planten.

Meer droge stof
5-Aminolevuline zuur is in elk levend organisme in beperkte mate aanwezig. Door extra toediening aan de plant verhoogt de fotosynthese en de aanmaak van suikers en droge stof. Dit is vergelijkbaar met de formule: zonlicht + CO2 = suiker en zuurstof. Het is bekend dat extra CO2 onder lichte omstandigheden de productie verhoogt en dat het proces langer door kan gaan, omdat gebrek aan CO2- waardoor de reactie weer zou stoppen- niet aan de orde is.

Voor meer informatie:
Pentagrow
www.pentagrow.nl
info@pentakeep.nl
0182 -76 91 17

Bas van Schie
M : 0651 – 342 416

Cor den Hertog
M : 0624 – 220 219
cor@pentagrow.nl