Toenemende vraag naar alternatieve grondstoffen in substraat

Nieuwbouw Klasmann-Deilmann in Schiedam

In april start substraatleverancier Klasmann-Deilmann Benelux uit Schiedam met de bouw van een nieuwe hal voor de productie van GreenFibre houtvezel. De eerste fase van de nieuwe productiehal heeft een oppervlakte van 4.000m2. Door vergaande automatisering zal er 7 dagen per week, 24 uur per dag GreenFibre geproduceerd worden.


Artist impression van het Klasmann-Deilmann complex in Schiedam, met rechtsonder de nieuwbouw

De uitbreiding is noodzakelijk omdat de vraag naar substraten met alternatieve grondstoffen enorm is toegenomen. GreenFibre speelt daarin een belangrijke rol, omdat het duurzaam is, lokaal wordt geproduceerd en garant staat voor een hoge en constante kwaliteit van het substraat. Daarbij is GreenFibre RHP gecertificeerd.

Door verplaatsing van de houtvezelproductie naar de nieuwe productiehallen, ontstaat in de bestaande hallen meer ruimte voor de verwerking van substraten en de uitbreiding van het substraatlaboratorium.

Toename vraag naar alternatieve grondstoffen
Op dit moment bevatten de substraten van Klasmann-Deilmann meer dan 20% alternatieve grondstoffen en voldoen alle substraten aan de hoogste kwaliteitseisen. In de nabije toekomst verwacht Klasmann-Deilmann het aandeel alternatieve grondstoffen substantieel verder te verhogen zonder kwaliteitsverlies.

Voor meer informatie:
Klasmann-Deilmann
Klasmann Deilmann Benelux
Nieuwe Waterwegstraat 34 
3115 HE Schiedam
www.klasmann-deilmann.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven