Debbie Foisy van Debs Greenhouse

Canada: "We hebben nog nooit zo'n overstroming gehad"

Het is bijna lente en dat betekent dat er drukke tijden aanbreken voor plantenkwekers. Maar Debs Greenhouse in Morinville (Alberta) moest het personeel een vrije dag geven. Door een overstroming kwam de kas blank te staan. "We verwachten wat water vanwege de smeltende sneeuw, maar deze hoeveelheid was meer dan we aan kunnen", zegt eigenaar Debbie Foisy. "Het is zwaar, er is veel werk te doen", zo vertelde de kweker op Global News.

Door de stijgende temperaturen smelt de sneeuw in de omgeving. Foisy: "De greppel langs de snelweg is erg ondiep en er is een gebied dat ook erg laag is. Dus in plaats van dat al het water door de greppel stroomt, stroomt het over dat gebied naar ons terrein."'

Het water stroomde de kas in, maar dankzij flinke inspanningen waren de planten al van de vloer gehaald, waardoor ze niet beschadigd raakten.

De regering is op zoek naar een oplossing, maar dat zal voor het komende voorjaar zijn. Foisy hoopt dat het ergste nu voorbij is.

Het gebied heeft vaker te maken met overstromingen, maar het lijkt in de loop van de jaren alleen maar erger te worden. "We hebben nog nooit zo'n overstroming gehad", zegt Foisy.

Zie deze video:

Voor meer informatie
Debs Greenhouse
Debbie Foisy
Email: debfoisy@hotmail.com 
www.debsgreenhouse.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven