Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minier al 15 jaar fan van schermmiddel Eclipse F4

Met 300 hectare en meer dan 250 medewerkers is Hortival Diffusion (Minier) één van de grootste kwekerijen in Frankrijk en een van de 10 grootste in Europa. Na 180 jaar voortdurende groei werd het familiebedrijf in 1997 overgenomen door de Franse groep Terrena. Het bedrijf is bekend bij het grote publiek door het merk 'Silence, ça pousse !', welke dezelfde naam draagt als het tv-programma over tuinieren op de Franse TV zender France 5. Het assortiment potplanten wordt sinds 2016 in tuincentra als zowel in supermarkten en hypermarkten verkocht. Met de ontwikkeling van voedsel- en decoratieve tuinen heeft kwekerij Minier zich de afgelopen jaren weten aan te passen aan nieuwe markttrends. Het bedrijf biedt meer dan duizend artikelen aan en is nu gespecialiseerd in seringen en blauweregen. De eigen R&D afdeling ontwikkelt elk jaar nieuwe rassen die in Europa, de Verenigde Staten en Japan worden afgezet.

Kwekerij Minier heeft vijf locaties in de buurt van Angers in de regio Pays de la Loire. In Frankrijk en Europa staat de regio bekend als belangrijk centrum voor plantenkwekerij, tuinbouw en groenteteelt.

15 jaar Eclipse F4
Minier maakt al jaren gebruik van de producten van Sudlac, met name Eclipse F4, om haar gewassen in kassen en tunnels te beschermen. Ludovic Leval, verantwoordelijk voor de gewasbescherming op de kwekerij in Anjou: "We hebben bijna 15 jaar geleden gekozen voor Eclipse F4 vanwege het grotere gebruiksgemak en de goede resultaten. Afhankelijk van de weersomstandigheden gebruiken we dit product twee tot vier keer per jaar voor de scherming van 2/3 van onze 15 hectare kassen en tunnels."

"Het beschermen van het gewas met een tijdelijk schermmiddel heeft veel voordelen, omdat de jonge planten en heesters beter worden beschermd tegen licht en te hoge temperaturen. Het zorgt voor schaduwwerking en is essentieel voor de kwekerij, vooral om de stekken te beschermen en te voorkomen dat ze door de zon worden verbrand. Op deze manier kunnen wij het klimaat in de kassen en tunnels regelen en de goede groei van de planten ondersteunen. Daarnaast hoeven we het kasdek niet te reinigen, omdat het product met het regenwater geleidelijk wegslijt. En last but not least is dankzij Eclipse F4 de levensduur van de pvc-tunnels verdubbeld aangezien het plastic aanzienlijk langer meegaat door dit tijdelijke schermmiddel."

Helikopter
Tegenwoordig past het bedrijf Eclipse F4 voornamelijk toe met behulp van een tractor met spuitarm, waardoor slechts twee doorgangen per tunnel nodig zijn en sinds twee jaar wordt ook gebruikgemaakt van een helikopter. "Het gebruik van een helikopter voor het aanbrengen van de schermlaag hebben we in 2017 getest. Het bleek bijzonder effectief en tegenwoordig zetten we de helikopter drie dagen per jaar in op drie verschillende locaties", besluit Ludovic.


Voor meer informatie:
Sudlac Export
Stationsweg 31
1441 EJ Purmerend
T + 31 (0)299 792 005
export@sudlac.com
www.sudlac.com

Publicatiedatum: