Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
EHG-subsidie op het Airmix-systeem in april

Gesubsidieerd luchtontvochtigen

Vanaf 1 april is het weer mogelijk om EHG-subsidie (Energie-efficiënte en hernieuwbare energie glastuinbouw) aan te vragen, bijvoorbeeld op het Airmix-systeem van de Van der Ende Groep. "Het  2-in-1 systeem is al een van de weinige systemen dat rendabel is zonder subsidie. Maar vanaf 1 tot en met 26 april 2019 is het weer mogelijk om subsidie te krijgen voor een investering in een luchtbehandelingssysteem waarmee energiezuinig kaslucht wordt ontvochtigd."

Het Airmix ventilatie-/circulatiesysteem valt onder deze subsidie, waarmee maar liefst 25% van de investeringskosten teruggekregen kunnen worden. Aan de subsidie zijn een aantal voorwaarden verbonden, die hier te lezen zijn. 

Airmix
Het doel van de Airmix, een innovatief 2-in-1 systeem, is om met een gestuurde, rustige luchtbeweging een gelijkmatig groeiklimaat te creëren. Dit zorgt voor energiebesparing en productieverhoging. De Airmix zuigt naar behoefte lucht boven het gesloten scherm vandaan en blaast dit in de teeltruimte onder het schermdoek. Op die manier is het mogelijk te ventileren om te ontvochtigen en/of warmte af te voeren met gesloten scherm. Het ontvochtigen geeft veel minder schimmelziektes. Tevens werkt het systeem als een horizontaal circulatiesysteem, waardoor dit een multifunctioneel systeem betreft, aldus de Van der Ende Groep.

Op dit moment wordt het systeem al toegepast in de volgende teelten: komkommers (belicht en onbelicht), (pot)rozen, kalanchoë, cannabis, gerbera, chrysanten en in een plantenkwekerij.

Voordelen van de Airmix:

  • Geen schermkier meer noodzakelijk
  • Geen kouval: minder temperatuurverschillen
  • Het scherm meer uren gesloten: energiebesparing
  • Gestuurd ontvochtigen en/of lampwarmte afvoeren
  • Koelen bij verduistering in de zomer mogelijk
  • Geen lichtuitstoot bij belichte teelt
  • Optimaal horizontaal circulatiesysteem


Voor meer informatie:
Van der Ende Groep
Ton van der Kooij
Aartsdijkweg 23
2676 LE Maasdijk
+31 (0)174 51 50 50
sales@vanderendegroep.nl
www.vanderendegroep.nl

 

Publicatiedatum: